maandag, juli 22, 2024
InterieurKeukenWonen

Moderne Italiaanse keukens: inspiratie en ideeën voor de keuken

Moderne Italiaanse keuken

Koken als de echte nonna’s in Italië, dat is kinderspel in de moderne Italiaanse keukens van dit moment. Wanneer men spreekt over de Italiaanse keuken dan denkt men al snel aan de heerlijke gerechten zoals pizza en pasta’s. Maar Italië heeft veel meer te bieden op keukengebied en dat is de stijl van de keuken. De moderne Italiaanse keuken staat bekend om strakke lijnen en extreme lichtheid. Moderne Italiaanse keukens worden gemaakt met slechts één doel: zoveel mogelijk lekker eten produceren. Hierbij wordt er vooral gedacht aan handige hulpmiddelen bij het maken van pizza en pasta’s. Toch is de Italiaanse keuken niet alleen geschikt voor de echte kookliefhebbers onder ons, de uitstraling kan iedereen bekoren en past binnen vrijwel elk interieur! Ben jij verliefd op de moderne Italiaanse keukens en kan je wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel vertellen we precies waaraan jouw keuken moet voldoen om tot een ware gastronomische keuken bestempeld te worden en vertellen we meer over de kenmerken van de Italiaanse keuken.

Waar moet een Italiaanse keuken aan voldoen?

De moderne Italiaanse keuken wordt ook wel een gastronomische keuken genoemd. Dit omdat de meest populairste gerechten ter wereld in deze keukens worden bereid. Denk aan alle diverse pastasoorten en verschillende pizza’s. Bij de moderne Italiaanse keukens zie je dat deze gerechten dan ook centraal staan. We zien dit aan de apparatuur die aanwezig is, denk bijvoorbeeld aan een kwalitatief Italiaans fornuis. In Italië koken de nonna’s vaak voor hele dorpen en grote gezinnen. Een groot fornuis was dan ook een ware must. In de moderne Italiaanse keukens zie je dat het fornuis een belangrijke rol speelt. Deze is groot en beschikt over enorm veel kookpitten. Ook wordt er apparatuur geplaatst om het stomen, koken en het bakken van de pizza’s een stuk gemakkelijker te maken. Een grote gootsteen met handige keukenkraan mag niet ontbreken. Een Italiaanse keuken is van alle gemakken voorzien én ook als Nederlanders zijn we daar enorm blij mee!

Kenmerken van de moderne Italiaanse keukens

Zoals we hierboven al eerder schreven worden de moderne Italiaanse keukens gekenmerkt door hun strakke en luxe design. Ondanks de karakteristieke uitstraling van deze keukens zijn ze zeer gemakkelijk te combineren met andere stijlen. Terwijl je door een taatsdeuren staal loopt, wordt je opeens overspoeld met luxe en overdaad. Dat zorgt niet voor een vreemd interieur, maar voor een speels contrast. Uniek in al zijn glorie! En dat is immers waar we allemaal naar opzoek zijn, iets wat ons onderscheid van de rest.  Let er wel op dat de eetkamer wél in dezelfde stijl als de keuken is. In Italië is het gebruikelijk om met z’n alleen om een grote lange tafel te genieten van een heerlijke en weldadige maaltijd. Breng dit gevoel ook in eigen keuken door een grote tafel te plaatsen en een ruimte te creëren waarin geleefd wordt!

Ben jij helemaal verknocht aan de moderne Italiaanse keukens en kan je niet wachten om deze ook te verwelkomen in jouw eigen woning? Bespreek dan met de vakmensen van deze keuken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Tegen een meerprijs is het vaak mogelijk om de keuken net een tikje luxer te maken of af te stemmen op eigen wensen. Een beetje van Italië en een beetje van jou. De perfecte mix voor de perfecte Italiaanse keuken. Buon Appetito!

Leave a Response