dinsdag, oktober 3, 2023
BadkamerInterieurWonen

Marmeren plaat op maat voor de stijlvolle badkamer

Marmeren plaat

Een marmeren plaat op maat laten maken voor de badkamer. Voor sommige mensen klinkt dat misschien een beetje gek, maar anno 2018 is het gebruik van marmer in de badkamer helemaal hot. Waar we voorheen marmer meer als luxe product zagen is dit inmiddels eigenlijk een wat meer toegankelijk materiaal geworden. Marmer is een natuurproduct, net als hout en andere gesteentes. Natuurlijke materialen zijn enorm populair in de huidige woontrends. Dat zien we nu ook terug in de badkamer. Maar waarom zou jij kiezen voor een marmeren plaat op maat voor de badkamer? Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van marmer en hoe pas je dit toe in deze ruimte? Dat en nog veel meer leggen we uit in dit artikel.

Marmeren plaat op maat, wat zijn eigenlijk de voordelen?

Als je een marmeren plaat op maat laat maken voor de badkamer krijg je te maken met enkele bijzondere voordelen. Voordelen die enkel passen bij de sterke kwaliteiten van marmer. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Uitstraling: marmer wordt dikwijls geassocieerd met luxe en status. Dit terwijl het materiaal tegenwoordig helemaal niet extreem duur meer is. Zeker in moderne en luxueuze woningen is het gebruik van marmer in de badkamer de ideale manier om je in luxe te wanen.
  • Marmer past overal bij: marmer is multi-inzetbaar. Door haar stevige en karakteristieke uitstraling is het een materiaal dat voor elke ruimte geschikt is. Door een marmeren plaat op maat te laten maken zorg je ervoor dat deze perfect aansluit in elke ruimte.
  • Zachtheid: ondanks dat marmer enorm krachtig is, is het ook nog eens erg zacht. Hierdoor voelt het zeer prettig aan in de badkamer.
  • Onderhoudsvrij: marmer is zeer gemakkelijk in onderhoud. Door de gladde oppervlakte trekt het weinig stof aan en is het materiaal met een doekje gemakkelijk schoon te maken. Ideaal als de badkamer gebruikt wordt door meerdere personen.

Marmer combineren in de badkamer

De marmeren plaat op maat is al gemaakt, maar nu zit je nog met het dilemma om dit te combineren met de rest van de badkamer. Wees maar gerust, je bent echt niet de enige die met dit probleem kampt! Bij exclusieve badkamers zien we dikwijls dat marmer combineren erg lastig kan zijn als je niet weet wat precies met elkaar gemixt kan worden voor een optimaal resultaat. Je kunt als stelregel nemen dat natuurlijke materialen bijna altijd samen gaan. Zo kan je marmer gerust combineren met een houten kast of plank. Houtkleur kan soms zelfs de marmerkleur versterken. Uiteraard is het hierbij wel afhankelijk welk kleur marmer er gebruikt wordt. Vind je het moeilijk om te bedenken welke materialen en kleuren bij elkaar passen? Vraag dan om advies aan een interieurspecialist of bekijk badkamertijdschriften voor inspiratie.

Tip: maak een moodboard van de leukste dingen die je kunt vinden in een tijdschrift en probeer de verschillende materialen en accessoires met marmer te combineren. Zo zie je in één oogopslag wat wel past en wat minder leuk staat met jouw marmeren plaat op maat.

 

Leave a Response