dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

Is jouw tuin al zomerproof?

Is jouw tuin al zomerproof

Het voorjaar is weer van start gegaan en dat betekent dat het voor veel mensen weer enorm gaat kriebelen om de tuin aan te pakken. Nu de temperaturen in de dubbele cijfers stijgen en het zonnetje zich steeds vaker laat zien, genieten we van een uitgelegen kans om onze tuin zomerproof te maken. Heb jij dit al gedaan of stel je dit telkens uit? Heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? In dit artikel leggen we uit hoe jij jouw tuin direct een zomers tintje geeft. Zo ben je klaar voor de eerste mooie zomerse dagen. Dat wordt genieten!

Nieuwe schutting

Het voorjaar biedt de uitgelegen kans om je tuin een flinke make-over te geven. Tegelijkertijd is het een prima moment om belangrijke elementen in de tuin te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe schutting. Als jouw huidige schutting al tijden aan vervanging toe is, biedt de lente de uitgelegen kans om deze aan te pakken. Zo geniet je snel van meer privacy in de tuin en kan je de komende jaren weer vooruit. Bedenk wel goed dat je de aankoop van een nieuwe schutting met de buren moet overleggen. Zij moeten het immers eens zijn met de keuze en vaak worden de kosten gedeeld. Plaats nooit zonder overleg een nieuwe schutting, zo voorkom je onnodige burenruzies.
Nieuwe schutting

Tuinmeubels controleren

Het tuinmeubilair heeft waarschijnlijk de gehele winter buiten gestaan. Ze hebben weer en wind moeten doorstaan en soms zien we dat ze daardoor aan kwaliteit inleveren. Dit heeft uiteraard ook met de leeftijd en het materiaal van de meubels te maken. Controleer tijdens het voorjaar altijd eerst al het tuinmeubilair, alvorens je de rest van de tuin zomerproof maakt. Het zou immers zonde zijn als je op de eerste zomerse dag geen gebruik van de tuinmeubels kunt maken. Indien nodig is het nu nog mogelijk om nieuwe meubels aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je heerlijk kunt genieten van de eerste warme zonnestralen.

Schoonmaken

Het is waarschijnlijk niet je meest favoriete klus, maar het schoonmaken van de tuin is één van de eerste stappen die je moet nemen als je de tuin zomerproof wilt maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een hogedrukreiniger om de bestrating af te spuiten. Zo zorg je ervoor dat de uitstraling van de tuin weer omhoog gaat. Denk ook aan het verwijderen van onkruid tussen de tegels en het onderhouden van de tuinmeubels. Zo geniet je tijdens de zomer van een frisse en opgeruimde tuin.bestrating tuin

Doe inspiratie op

Misschien ben je het komende seizoen wel echt toe aan iets nieuws. Tijdens het voorjaar zien we dat tuincentrums en speciaalzaken vaak de deuren openen om mensen van inspiratie te voorzien. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van. Door op de hoogte te zijn van de huidige tuintrends, kan jij jouw tuin helemaal up-to-date maken. Verwerk je eigen stijl en smaak binnen de tuintrends en je geniet de komende zomer van een geweldige, nieuwe en inspirerende tuin. Laat je creativiteit de vrije loop!

Leave a Response