dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

5 Tips om je tuin zomerklaar te maken

5 Tips om je tuin zomerklaar te maken

Er is niets zo fijn als in de zomer heerlijk te genieten in jouw eigen tuin van het lekkere weer. Alleen om dit te doen is het wel van belang dat de tuin zomerklaar is. In deze blog lees je precies wat je moet doen om de tuin zomerklaar te maken!

1. Het grasveld

Om de tuin zomerklaar te maken is het zaak om de tuin bij te houden. Het beste is om te beginnen met al het gras wat in de tuin aanwezig is. Een gazon moet altijd goed bijgehouden worden. Buiten het regelmatig maaien van het gras om, ontstaan er soms kale plekken op het grasveld. Om te zorgen dat het grasveld er weer goed uitziet moet je de kale plekken opnieuw inzaaien. Ook het bemesten van het grasveld zorgt ervoor dat er nieuwe voeding aanwezig is voor het gras en het in de zomer lekker kan bloeien.

2. Verlichting

In de zomer wordt het enorm uitnodigend om in de avond in de tuin te gaan zitten, omdat de temperatuur in de avond heerlijk kan zijn. Om de avond in de tuin te vertoeven is verlichting essentieel. Zonder goede verlichting is het helemaal niet uitnodigend om buiten te zitten. Sommige mensen hebben een veranda in de tuin staan. Dit is ideaal in de zomer om buiten te gaan zitten. Om hier goed gebruik van te maken is het belangrijk om op deze plekken goede veranda verlichting te plaatsen.

3. Snoeien

Zoals eerder vermeld is het bijhouden van de tuin het allerbelangrijkste. Dit geldt ook voor alles wat groeit in de tuin. Een heg moet bijvoorbeeld gesnoeid worden als hij te lang wordt. Daarnaast zijn er soms ook takken of bloemknoppen die verdorren. Deze moeten worden weggehaald zodat de plant of heg weer verder kan groeien. Daarnaast heeft het een voordeel om te snoeien in de zomer. Alles groeit in de zomer namelijk veel sneller. Een snoeiwond zal daarom veel sneller genezen bij takken in de zomer dan in de winter.

4. Toevoegingen

Naast het bijhouden is het ook mogelijk om nieuwe planten toe te voegen aan de tuin. Op deze manier ziet de tuin er ieder jaar weer fris uit. Denk bij het bijhouden ook aan spullen die in de tuin rondslingeren. Dit wil je voorkomen, want dit geeft een slordige indruk. Een andere optie is om extra elementen toe te voegen aan de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een fonteintje, een tuinschilderij of andere elementen. Door nieuwe dingen toe te voegen in de tuin zorg je ervoor dat het iedere zomer weer nieuw oogt. Let wel op dat de tuin niet te vol komt te staan. Soms moeten er juist ook dingen worden weggehaald uit de tuin.

5. Water

Om te zorgen dat al het groen wat er in de tuin staat in goede conditie blijft is het van belang dat alles voldoende water krijgt. De zomer kent soms zeer droge periodes. Hierdoor ontstaat er mogelijk een tekort aan water voor het gras, de planten etc. Om te zorgen dat er alsnog voldoende voeding is voor al het groen in de tuin, moet er extra water worden gegeven. Belangrijk is dus dat jij zelf naloopt of er water gegeven moet worden of niet. Dit lijkt simpel, maar is wel essentieel om te zorgen dat jouw tuin er prachtig bij staat of niet.

Leave a Response