maandag, mei 10, 2021
TuinWonen

Bestrating tuin aanleggen: wat kost dat?

Bestrating tuin aanleggen

De komende maanden zal de tuin weer een essentiële rol spelen in het woongenot. Terwijl we nu nog genieten van strenge vorst, zal de lenteperiode over enkele maanden alweer aanbreken. Dit betekent dat veel mensen weer goed gebruik gaan maken van de luxe van een eigen tuin. Daarom is het belangrijk dat de tuin in goede staat is. Daar ligt echter ook vaak het probleem. De tuin ziet er verwilderd uit of kan door loszittende tegels niet meer goed gebruikt worden. Er is niets vervelender dan een tuin waarin niet meer geleefd kan worden. Het voorjaar is dan ook het perfecte moment om de tuin goed aan te pakken. Sommige mensen doen dit door veel groen in de tuin te plaatsen en anderen kiezen voor een geheel betegelde tuin. Wat je keuze ook is, er is altijd wel een plekje in de tuin die betegeld moet worden. Denk maar eens aan een klein terras. De meeste mensen schakelen direct een vakman in. Zij willen zich niet wagen aan een zware fysieke klus en weten dat professionals een veel beter resultaat zullen afleveren. Maar wat kunnen we verwachten van de kosten bestraten tuin?

Wat kost het bestraten van je tuin?

Ben je van plan om je tuin binnenkort te bestraten? Wil je graag dat deze op een vakkundige wijze gedaan wordt? Dan denk je er wellicht over om een professional in te schakelen. Maar wat kost het bestraten van je tuin eigenlijk?

De prijzen zijn zeer uiteenlopend en hangen van meerdere factoren af. Denk alleen maar aan de grootte van je tuin, het type tegels en de moeilijkheidsgraad van bepaalde patronen. Er is dan ook geen kant-en-klaar antwoord te geven. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs van circa € 30 euro per vierkante meter. Dit is echter een gemiddelde. De prijs kan ook veel hoger of juist lager uitvallen. De exacte prijs weet je pas als je een offerte hebt ontvangen.

wat kost bestraten tuin

Besparen op de bestrating

We kunnen ons goed voorstellen dat de prijs je enigszins afschrikt. Niet iedereen heeft voldoende financiële middelen om de bestrating door een vakman te laten leggen. Moet je er dan toch zelf maar aan beginnen? Niet per se! Er zijn genoeg manieren waarop je kunt besparen als je de bestrating van de tuin door een professional wilt laten uitvoeren. Wij zetten enkele bespaartips voor jou op een rijtje:

  • Kies voor een goedkoop steensoort. Het soort tegels beslaat een groot gedeelte van het uiteindelijke kostenplaatje. Als je bespaart op jouw tegelkeuze, zal je merken dat de prijs uiteindelijk meevalt.
  • Hebben de kosten voor de oprit bestraten jou al veel kopzorgen bezorgd? Maak je dan geen verdere zorgen, maar doe voldoende research naar stratenmakers bij jou in de buurt. Door offertes op te vragen bij meerdere stratenmakers, kun je binnen één oogopslag zien waar je het voordeligst uit bent. De prijzen kunnen per stratenmaker flink verschillen. Maak hier dan ook goed gebruik van!
  • Doe zelf alvast wat voorbereidend werk! Wellicht heb je weinig kennis of ervaring met het leggen van tegels, maar ben je fysiek wel in staat om de oude bestrating te verwijderen. Wanneer je ervoor kiest om veel voorbereidend werk zelf te doen, zal je merken dat je flink kunt besparen op het bestraten van de tuin.

 

 

Leave a Response