maandag, juli 22, 2024
AlgemeenInterieur

Beste tip voor in huis: plaats horren voor je ramen!

Beste tip voor in huis: plaats horren voor je ramen!

De zomer staat weer om de hoek. En hoewel we het nu nog niet echt kunnen geloven, hopen we dat we deze zomer heel wat dagen in de zon door kunnen brengen. Lekker hele dagen in de tuin zitten, de kinderen die continu van binnen naar buiten lopen, visite die lekker blijft eten, één en al plezier! Hoewel, voordat je het weet hebben zich ook een heleboel insecten in huis verzameld. Kleine beestjes die profiteren van de telkens geopende deuren en ramen.

Overdag zal je hier weinig van merken omdat je toch buiten bent, maar in de avond merk je pas echt de negatieve effecten hiervan. Lekgestoken worden door muggen, de vliegen van je afslaan, dat is nou niet echt hoe je deze zomer had voorgesteld. Het is gelukkig mogelijk om dit eenvoudig te voorkomen. Namelijk door het plaatsen van horren voor je ramen! Een zeer effectieve methode en misschien wel de beste tip die we jou deze zomer voor in huis kunnen geven.

De verschillende soorten horren op een rijtje

Op het gebied van horren is er ontzettend veel te vinden. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende varianten verkrijgbaar. Groot voordeel is dat je hierdoor dus wel altijd zeker weet dat er een hordeur is voor jouw type raam. Zo is een hor voor raam met uitzetijzer bijvoorbeeld uitermate geschikt voor ramen die naar buiten toe draaien, maar er zijn ook horren die weer meer geschikt zijn voor de deuren in huis. Heb je geen idee welke hor voor jou het meest geschikt is? Dan zetten we ze hieronder even kort op een rijtje.

  • De lamellenhor wordt veel geplaatst in deuropeningen. Deze wordt met behulp van een rolsysteem gemonteerd. Hierdoor beschikt hij niet alleen over een zeer eenvoudige montage, maar het werkt ook nog eens zeer effectief. Ook kleine kinderen kunnen vaak al snel met deze hor overweg. Nadeel van een lamellenhor is wel dat wanneer deze minder goed hangt er toch nog insecten door kunnen komen. Daarom is het aan jou om dit regelmatig te controleren.
  • Een plissé hordeur kan helemaal netjes opgevouwen worden bij het openen en sluiten van het raam. Hierdoor kan hij elke gewenste stand aannemen. Groot voordeel van deze hordeur is dat het over een zeer stijlvolle uitstraling beschikt en hij ook nog eens geheel op maat gemaakt kan worden.
  • Een hor voor een draai-kiepraam kan eenvoudig worden gevonden. Hierbij kan je namelijk kiezen uit verschillende soorten. Betreffende de rolhor, inzethor of de hor met klittenband.
  • Bij een hor voor een dakraam beschik je over de keuze tussen een rolhor of een plissé variant. Hierbij wordt de hor altijd in of op het kozijn gemonteerd.

Laat je goed informeren bij de aankoop van een nieuwe hor

De aanschaf van nieuwe horren is niet eenvoudig. Er is enorm veel keus en ieder raam vraagt om een geheel andere aanpak. Daarom is het verstandig om jezelf goed te laten informeren bij de aankoop van een nieuwe hor. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en deze aan alle wensen zal voldoen.

Leave a Response