maandag, juli 22, 2024
BadkamerWonen

Doe inspiratie op met exclusieve badkamers

exclusieve badkamers

Exclusieve badkamers, dat klinkt altijd een beetje vreemd. We weten allemaal dat de badkamer dé ruimte in huis is waar je helemaal tot rust kan komen. Toch maken we ook vaak de fout om deze ruimte een beetje te verwaarlozen. Waarom zou je de luxe overnemen van exclusieve badkamers als je je enkel wast in deze ruimte? Wij kunnen deze gedachtegang zeker begrijpen, maar dat neemt niet weg dat dit eigenlijk fout is. De badkamer is zoveel meer dan enkel een plek waar je je kunt wassen. In de badkamer ontsnap je even van het drukke leven en besteed je aandacht aan jezelf. Én laat dat nu net zijn wat vandaag de dag heel belangrijk is: jezelf verwennen en de drukte even achter je laten. Nu we weten hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan de badkamer, wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken en jouw badkamer een flinke make-over te geven! Met de volgende tips behoort jouw badkamer voortaan ook tot het segment van exclusieve badkamers.

Maak een moodboard

Voordat je start met het omtoveren van jouw badkamer tot één die hoort bij de meest exclusieve badkamers van ons land, is het belangrijk dat je eerst inspiratie opdoet. Dit kan online, via speciale apps of met ouderwetse woontijdschriften. Knip en/of print alles uit en plak de mooiste dingen op een groot vel papier. Denk hierbij niet alleen aan badkamermeubels, maar ook aan kleuren, stofjes en accessoires. Zo zie je straks precies welke richting je op wilt en is het zoeken naar meubels een stuk makkelijker.

moodboard badkamer

Exclusieve badkamers: meet de badkamer op

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wat precies mogelijk is in jouw eigen badkamer. Zodra je de keuze maakt om toe te willen treden tot de exclusieve badkamers is het wel verstandig om te weten wat precies allemaal past. Maak hiervoor goede berekeningen en laat alles meerdere keren opmeten. Een marmeren plaat op maat laten maken is natuurlijk ontzettend mooi, maar dan moet je wel weten welke maten nodig zijn! Houd ook rekening met waterleidingen. Het aansluiten van sanitair kan het beste gedaan worden op al bestaande leidingen. Het omleggen van leidingwerk is immers best wel wat werk.

exclusieve badkamer

Exclusieve badkamers: winkelen maar!

Nu je de afmetingen weet en een beetje een idee hebt van wat je precies wilt, doe je er goed aan om gewoon lekker te gaan shoppen. Denk hierbij eventjes niet aan het budget, maar kijk je enkel zonder wat te kopen. Hierbij bepaal je precies welke richting je uiteindelijk op wilt gaan en weet je alvast welke winkels je wilt bezoeken als je ook daadwerkelijk spullen gaat kopen. Bedenk wel: meubels en accessoires in exclusieve badkamers hoeven echt niet extreem duur te zijn. Exclusief kan ook bijzonder of vernieuwend betekenen. Wees origineel en laat je niet leiden door torenhoge prijzen! Het betreden van het domein van exclusieve badkamers is nog nooit zo leuk geweest!

 

Leave a Response