dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Zo vind je een eetkamerstoel die bij jou past!

eetkamerstoel kiezen

Eetkamerstoelen zijn enorm belangrijke sfeermakers in huis. Tegenwoordig maakt de eettafel in veel woningen deel uit van de woonkamer. Daardoor is het nog belangrijker geworden om op de stijl en uitstraling van de eetkamerstoel te letten. Deze is immers niet alleen belangrijk voor de sfeer van de eetruimte, maar ook voor die van de gehele benedenverdieping. Het aanbod van eetkamerstoelen is echter enorm divers. Je vindt ze niet alleen in verschillende soorten en maten, maar ook nog eens in heel scala aan stijlen en kleuren. Wil jij binnenkort nieuwe eetkamerstoelen aanschaffen en ben je benieuwd waar je op moet letten? In dit artikel vertellen we hoe jij binnen no-time een passende eetkamerstoel vindt!

Hou rekening met de eettafel

Een veelgemaakte fout is om alleen naar de eetkamerstoelen te kijken. Vaak bekijken we eerst goed wat we mooi vinden, zijn we dolblij met onze uiteindelijke aankoop en komen we er thuis achter dat ze helemaal niet bij onze eettafel passen. Neem daarom altijd de eettafel als uitgangspunt. Bekijk goed welke stijlen en kleuren bij de tafel passen en hou vooral rekening met de afmetingen van de tafel. Denk hierbij niet alleen aan de lengte, maar ook aan de hoogte en de breedte. Deze vertellen je veel over de hoeveelheid design eetkamerstoelen die je kwijt kunt en over welke vormgeving ze mogen beschikken. Een eetkamerstoel met armleuningen is bijvoorbeeld minder geschikt voor lage tafels, omdat deze er niet goed onder passen.

eetkamerstoel bij eettafel

Materiaalkeuze

Bedenk vervolgens goed welk materiaal je wilt gebruiken. Niet alleen de vorm van de stoel is immers van belang, maar ook de materiaalkeuze. Deze heeft niet alleen grote invloed op de uitstraling van de stoel, maar kan ook veel voor het benodigde onderhoud betekenen. Ben je op zoek naar een eetkamerstoel die tegen een stootje kan en met het juiste onderhoud mooi van kwaliteit blijft? Kies dan voor een nepleren stoel. Wil je veel liever een knalkleur in de kamer? Kies dan voor eetkamerstoel van stof. Stof is verkrijgbar in meerdere kleuren, waardoor er altijd wel een eetkamerstoel is die bij jouw tafel en wooninterieur past.

Zitcomfort

Hoe vaak maak je gebruik van de eetkamerstoelen? Wanneer je hier echt goed over na gaat denken, zal het antwoord je waarschijnlijk verbazen. We gebruiken ze immers niet alleen bij het nuttigen van iedere maaltijd, maar ook om nog even een laatste hand aan het werk of studie te leggen of tijdens borrel- en spelletjesavonden met vrienden en familie. Zitcomfort is daarom van essentieel belang. Test daarom altijd eerst de stoelen uit, alvorens je tot aankoop overgaat. Bij een perfecte zithouding zit je met de rug vlak tegen de leuning, de voeten vlak op de grond en de knieën in een ideale hoek van 90 graden.

Stijl

De stijl van de eetkamerstoel is uiteraard ook van belang. Design eetkamermeubels zijn een flinke investering, het is daarom wel belangrijk om de juiste beslissing te maken. Kies daarom voor een stijl die past bij jouw interieur én de eettafel. Het is daarnaast aan te raden om voor een tijdloze uitstraling te kiezen. Knalkleuren zijn natuurlijk hartstikke mooi, maar vind je dat over 5 jaar ook nog? Het zou zonde zijn als je een mooie eetkamerstoel moet vervangen, omdat de stijl niet meer binnen jullie interieur past. Hou daarom niet alleen rekening met het nu, maar denk ook aan de toekomst. Design eetkamerstoelen gaan immers heel wat jaren mee, wees daar wel op voorbereid!

Leave a Response