zaterdag, juli 11, 2020
InterieurTuinWonen

Feest in je eigen tuin

feest in tuin
563views

De lente is volop in gang en het wordt steeds warmer. Dat betekent dat er ook steeds meer feestjes aan zitten te komen. Het mooie weer is de perfecte gelegenheid voor een tuinfeest. Gezellig met vrienden en familie. Een hapje en een drankje. Maar hoe organiseer je nou een leuk tuinfeest? Lees dan snel verder!

Eten

Natuurlijk is het geen feest als er geen lekker eten is. Maar wat kun je nou serveren tijdens een feest? Je kunt het simpel houden door gewoon stokbrood en andere kleine hapjes op tafel te zetten. Maar vind je het leuk om uitgebreid te gaan koken dan kan dat ook zeker. Dat kost natuurlijk wel wat meer voorbereiding, maar het is wel erg lekker en gezellig. Wil je uitgebreid gaan koken? Zorg dan voor een mooie tafeldekking. Dit geeft een gezellige sfeer en mensen vinden het altijd erg leuk. Geef er nog een persoonlijk tintje aan door bijvoorbeeld naamkaartjes op de borden te zetten.

Versiering

De versiering mag zeker niet ontbreken tijdens een tuinfeest. Hang leuke slingers aan de veranda, schutting of onder de zweefparasol. Koop de slingers in de winkel of maak ze gemakkelijk zelf. Kijk hier hoe je zelf leuke slingers kan maken. Zet ook mooie kleurrijke bloemen op tafel. Een ander leuk idee ter decoratie is een papieren cupcake vormpje op de drink glazen. Maak een gaatje in het midden voor het rietje en dan ben je al klaar. Het ziet er niet alleen erg leuk uit, maar het beschermd het drankje ook nog eens van ongedierte.

feest

Sfeer

Om meer sfeer te creëren zijn lichtslingers onmisbaar. Dit zorgt er ook nog eens voor dat het feest door kan gaan tot in de late uurtjes. Hang lichtslingers met lichtbollen op of kleine lampionnetjes met een lichtje er in. Een andere echte sfeermaker is een vuurtafel. Erg gezellig om omheen te zitten en het zorgt ook nog eens voor warmte. Mocht het dus wat afkoelen in de avond dan zit je met een vuurtafel altijd nog lekker warm.

Partytent

Een partytent kan nooit kwaad. Stel het begint onverwachts te regenen, dan kan het feest gewoon doorgaan. Is het wel gewoon mooi weer? Dan kan je het eten en het drinken er onder zetten. Zo blijft dat bedenkt en kunnen er niet zo snel dieren etc bij komen.  Heb je geen partytent? Vraag dan aan familie of vrienden of je er één kan lenen. Er is vast wel iemand met een partytent. Maar als je van plan bent vaker een feestje te houden, dan is een partytent zeker wel een goede investering.

Wanneer organiseer jij jouw tuinfeest?

Leave a Response