maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Een visgraat vloer aanschaffen: handige tips!

Visgraatvloer

Voor veel mensen is het de ultieme droom: een eigen visgraat vloer. De visgraat vloer is al eeuwen ontzettend populair, maar de afgelopen jaren lijkt die populariteit waar mogelijk nog meer te stijgen. Deze stijging is eenvoudig te verklaren. Mensen zijn klaar met de standaard vloeren. In onze perfecte samenleving, lijken we imperfectie wel te vrezen. Alles moet recht gelegd worden en creatief denken wordt weinig beloond. Tot nu dan. Weg met de standaard legmotieven, wij kiezen massaal voor visgraat vloeren! Deze vloeren geven warmte en kleur en zijn bovendien ook nog eens met ieder interieur te combineren. Genoeg redenen dus om voor de visgraat vloer te kiezen. Twijfel je nog? Wij zetten een aantal tips & voordelen voor jou op een rijtje.

Schakel een vakman in

Het is belangrijk om te onthouden dat een visgraat vloer om een speciale legmethode vraagt. Als leek beschik je meestal over te weinig kennis en ervaring om de vloer mooi te leggen. Daarom raden wij aan om niet te besparen op het plaatsen van de vloer. De legmethode is immers van cruciaal belang voor de juiste uitstraling. Als deze verkeerd gelegd wordt, zal de vloer veel minder indruk maken.

Bedenk wel goed dat het leggen van een visgraat vloer een tijdrovend proces is. Door de speciale legmethode kost het enorm veel tijd om hem goed te plaatsen. Zeker als de ruimte over moeilijke hoeken beschikt. Vraag daarom vooraf goed hoe lang deze vakman erover gaat doen, zodat je over een duidelijke tijdsindicatie beschikt. Zo ben je niet teleurgesteld als het langer duurt dan verwacht.

Ook de afwerking van de vloer is ontzettend belangrijk. Alleen het leggen van de visgraat vloer is niet voldoende om de juiste hoeveelheid sfeer te creëren, daar komt nog veel meer bij kijken. Je kunt namelijk kiezen voor een specifiek soort houtbehandeling. Hiermee geef je extra sfeer en kleur aan de vloer. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Informeer hier naar bij de leverancier van de vloer. Zij kunnen je precies vertellen wat er mogelijk is.

Visgraat vloer motief

 

 

De kosten van een visgraat vloer

Natuurlijk ben je ook benieuwd naar de prijs van de visgraat vloer. Deze is echter niet eenvoudig te bepalen. Dit hangt namelijk van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan het materiaalgebruik, de afwerking, het bindingsmiddel en de ondervloer. Wil jij een visgraat vloer laten leggen? Laat dan een duidelijke offerte opstellen, zodat je precies weet waar je aan toe bent en welke kosten je kunt verwachten. Bespreek tevens wat er allemaal onder de prijs valt. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Visgraat vloeren: dit zijn de voordelen!

Visgraat vloeren zijn natuurlijk niet voor niets zo populair. Dit komt niet alleen door hun bijzondere uitstraling, maar ook door de talloze voordelen. Zo is een visgraat vloer uitstekend te combineren met vloerverwarming, deze moet dan uiteraard wel door een specialist gelegd worden, en beschikt deze over een zeer lange levensduur.

Ondanks dat een visgraat vloer een flinke investering is, zal deze het geld zeker opbrengen. Je geniet niet alleen jarenlang van een geweldige vloer, maar ook nog eens van een tijdloze uitstraling die ieder interieur tot leven brengt. Het gemak van de visgraat vloer!

Leave a Response