zaterdag, juli 11, 2020
InterieurWonen

Zo richt jij je woonkamer mooi opnieuw in

Zo richt jij je woonkamer mooi opnieuw in
500views

De kamer die we het meest gebruiken is meestal de woonkamer. Soms merk je dat je ineens toch iets anders wil. Gelukkig hoef je niet speciaal de hele kamer te verbouwen en nieuwe meubels te kopen om de kamer net een andere look te geven. In deze tekst hebben we een aantal tips verzameld om de woonkamer opnieuw in te richten zonder hiervoor alles te moeten veranderen.

Ramen

Wanneer je op zoek bent naar een grote verandering, zonder hier al te veel voor te hoeven te doen dan kun je beginnen bij de raamdecoratie. Wanneer je een verandering aanbrengt in deze decoratie ziet de hele woonkamer er namelijk direct anders uit. In plaats van gordijnen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een rolgordijn of jaloezieen pvc. Deze zullen de hele woonkamer direct een andere uitstraling geven dan voorheen.jaloezieen pvc

Meubels

Wat ook een grote verandering kan aanbrengen zijn de meubels. Soms is het leuk om voor de verandering alle meubels eens in een andere opstelling te zetten. Het kan lastig zijn om de meubels een andere plek te geven wanneer je bijvoorbeeld met de kabels van de televisie zit, maar ook de bank en/of stoelen een andere plek geven kan al een heel ander aangezicht geven. Ook een nieuwe salontafel of tv-meubel uitkiezen kan er voor zorgen dat de hele woonkamer een nieuwe inrichting lijkt te hebben.

Decoratie

Kleine dingen, zoals een verandering in de decoratie, kunnen de woonkamer direct een andere uitstraling geven. Kies er bijvoorbeeld voor om het schilderij boven de bank te vervangen met een plankje. Allereerst geeft dit direct een ander gezicht, mar daarnaast kun je het plankje ook nog eens gebruiken om dingen op te zetten. Leuke fotolijsten of kaarsen geven het direct een leuke uitstraling. Ook de kussens van de bank vervangen met andere kleuren of patronen kan helpen om de woonkamer opnieuw in te richten.

Kies er voor om andere vazen te kopen in plaats van de planten te vervangen met nieuwe planten. Decoratie maakt een hoop verschil in de woonkamer en wanneer je de decoratie af en toe vervangt, heb je direct een andere woonkamer.

Homeoffice

Ook steeds populairder wordt een zogeheten home office. Steeds meer mensen kiezen er voor om thuis aan het werk te gaan. Belangrijk is het om werk en privé gescheiden te houden en dus niet op de bank aan het werk te gaan, maar hier een plek voor te maken waar je aan het werk kan. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een bureau op een plek in de woonkamer te plaatsen. Op die manier zit je niet afgezonderd in een kantoor, maar alsnog gezellig in de woonkamer. Ook kun je er voor kiezen om een afscheiding tussen het bureau en de woonkamer te plaatsen. Op die manier ben je niet helemaal weg uit de woonkamer, maar heb je wel het stukje werk en het stukje privé op die manier van elkaar gescheiden.

Tot slot

Een woonkamer opnieuw inrichten kan dus op een hoop verschillende manieren. Je kan er voor kiezen om nieuwe meubels of een nieuwe vloer te kopen, maar ook kleine dingen zoals de decoratie en raambekleding kunnen al gauw zorgen voor een nieuwe uitstraling in de woonkamer. Waar je ook voor kiest, kies voor iets wat bij jouw stijl past en waar je jarenlang plezier van kan hebben.

Leave a Response