zaterdag, december 3, 2022
SlaapkamerWonen

Zo laat je de kinderkamer meegroeien met jouw kind!

Zo laat je de kinderkamer meegroeien met jouw kind!

Als ouder weet je maar al te goed hoe snel kinderen groeien. Soms lijkt het alsof je slechts één keer met de ogen hoeft te knipperen en je kind weer een jaar ouder is. Hoewel kinderkamers in principe zeer lang houdbaar zijn, kan het daardoor wel voorkomen dat deze ineens niet meer aan de wensen van je kind voldoet. Hoe zorg je ervoor dat de kamer op de belevingswereld van je kind aansluit zonder dat je ieder jaar telkens weer voor enorme kosten komt te staan?

Als je het op de juiste manier aanpakt zal de kinderkamer meegroeien met jouw kind. Hoe je dit doet? In dit artikel geven we een aantal handige tips. Hierdoor geef je minder uit en zal je kind altijd dolgelukkig zijn met zijn of haar kamertje.

Koop een handig bureau

Kinderbureaus mogen in geen enkele kinderkamer ontbreken. Toch lijkt dit op bepaalde leeftijden misschien nog wat overbodig. Een kind van net vier zal weinig aan een bureau hebben. Deze speelt nog veel liever op de grond. Bedenk echter wel dat de wereld van je kind razendsnel zal veranderen. Waar het kind in zijn vierde jaar nog niet aan een bureau speelt, zal deze een jaar later wellicht al ijverig blokjes zitten bouwen of zitten knutselen op zijn of haar kamertje. Dan is een bureau geen overbodige luxe.Kinderbureaus

Bovendien zal dit bureau uiteindelijk ook van pas komen wanneer je kind de eerste keer huiswerk krijgt. Tegenwoordig is dit meestal al rond de leeftijd van acht a negen jaar. Kies daarom voor een kwalitatief en duurzaam bureau, want je kind zal hier heel veel plezier van hebben!

Kies enkel subtiele kleuren

De meeste kinderen vinden het prachtig om een kinderkamer in thema te hebben. Vaak kiezen ouders er dan ook voor om een kinderkamer in een thema van een bepaalde superheld of tekenfilmfiguur te maken. Bedenk echter wel dat je kind misschien nu helemaal fan is van SpongeBob, Shimmer & Shine of Paw Patrol, maar dit over enkele jaren wellicht weer helemaal niets vindt. Dan zit je met een kamertje die je weer volledig kunt aanpassen.

Daarom kan je er beter voor kiezen om enkel subtiele kleuren te gebruiken. Kleuren die bijna overal bij passen. Zo hoef je geen grootschalige veranderingen te maken. Je kunt het geheel uiteraard opvrolijken met accessoires die het kind op dat moment mooi vindt. Hierdoor kost het je veel minder geld om de kinderkamer weer naar wens aan te passen.

Een multifunctioneel bed

Het is tevens fijn om voor een multifunctioneel bed te kiezen. Door de jaren heen zal je kind andere eisen stellen aan het bed. Een jong kind verlangt vaak naar aparte bedden die de kinderkamer direct opvrolijken, terwijl een wat ouder kind vooral comfortabel wilt kunnen slapen. Kies daarom bij voorkeur voor een bed van Beddies.nl in een subtiele kleur en met een subtiele uitstraling. Hier kan hij of zij vervolgens heel lang mee doen.

Wil je de babykamer van je kind omtoveren tot een echte grote kinderenkamer? Hou er dan rekening mee dat je met een peuterbed vaak niet langer dan vier jaar doet, omdat je kind er dan simpelweg uit is gegroeid. Het is daarom slimmer om voor een zogenaamd meegroeibed te kiezen. Deze kan je uitschuiven naar een eenpersoonsbed wanneer de tijd rijp is. Zo bespaar je snel en eenvoudig veel extra kosten.

Leave a Response