maandag, april 12, 2021
InterieurWonen

Wat je moet weten voor het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel

Moet jij binnenkort een nieuwe cv-ketel kopen? Misschien heb je daar wel helemaal geen zin aan. Je weet misschien wel een beetje wat over klussen en dat soort gebeuren, maar een nieuwe cv-ketel kopen is toch heel wat anders. Hoe zorg je er nou voor dat je met de goede cv-ketel thuis komt? En hoe zorg je er voor dat alles goed wordt geïnstalleerd en dat alles het gewoon doet? Helaas is er niet een knopje voor, waar je op kan drukken zodat alles is gedaan. Je zou het toch zelf moeten doen. Je kan dus wel wat tips gebruiken? Lees dan verder!

Hoe kies je een cv-ketel

Een cv-ketel is een heel fijn apparaat. Het houdt je namelijk lekker warm. In de meeste gevallen zorgt hij er ook nog voor dat je lekker warm kan douchen. Het enige nadeel van cv-ketels is dat dat ze zo ingewikkeld werken. Daar heb jij natuurlijk helemaal geen verstand van. Toch wordt het kiezen van een cv-ketel iets makkelijker als je een aantal dingen weet.

nieuwe cv-ketel kopen

Warm water en vermogen

Een cv-ketel zorgt dus voor dat de verwarming zijn werk doet en dat je lekker warm water hebt. Dat noemt met een cv combiketel. Wanneer je op een andere manier voor jouw warm water zorgt, kun je er ook voor kiezen om een soloketel te kopen. Die zorgt dus alleen voor de verwarming en niet voor het warme water. Naast die keuze heb je ook nog keuze in het vermogen. Het is belangrijk om het juiste vermogen te kiezen. Bij een te laag vermogen lukt het jouw ketel niet om jouw gehele huis te verwarmen. Een te hoog vermogen kan er juist voor zorgen dat het te warm wordt en dat je dus ook een hogere energierekening hebt. Welk vermogen jij moet hebben hangt af van de omvang van jouw huis en hoe goed jouw huis is geïsoleerd.

De CW-waarde

Nu je deze twee keuzes hebt gemaakt, is het tijd voor de derde keuze. Je zult zien dat je na deze keuze er niet heel veel cv ketels meer overblijven. Dat is juist goed, want zo kun je veel makkelijker een keuze maken. De CW-waarde van een  cv ketel gaat over het warme water. Hoe hoger de CW-waarde van een cv ketel is, hoe meer warm water de CV ketel kan leveren en hoe langer je dus onder de douche kunt staan. CW 3 is heel minimaal. Je gebruikt deze ketel eigenlijk alleen wanneer je alleen bent. Bij een huishouden met een gezin is CW 3 te weinig. CW 4 is wel wat hoger, maar wel compact. Je kan bijvoorbeeld niet op meerdere plekken in het huis warm water gebruiken. CW 5 gebruik je wanneer je een grotere woning hebt en ook op verschillende plekken tegelijk warm water wilt gebruiken. Dan heb je tot slot nog CW 6. Je hoeft je hierbij nooit zorgen te maken dat het warme water op is.

Vraag het de expert!

Vind je een nieuwe cv ketel kopen lastig? Dat is helemaal niet erg. Veel mensen vinden het lastig. Je kan altijd even langsgaan bij een winkel of online hulp vragen aan een expert. Samen met hun kun je kijken naar wat jij nodig hebt en welke cv ketel je nou het beste kan kopen.

Leave a Response