dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Welke dingen mogen zeker niet ontbreken in een senioren woning?

Welke dingen mogen zeker niet ontbreken in een senioren woning?

Senioren appartementen maken het voor ouderen mogelijk om langer zelfstandig te wonen. Dat is niet alleen een prettig idee voor ouderen, maar ook voor de zorg. Doordat er nog steeds vergrijzing is in ons land is er immers ook nog steeds een gebrek aan verzorgingsinstellingen. Als mensen langer zelfstandig kunnen wonen, zal dit ook meer last van de schouders van zorgverleners halen. Wil jij binnenkort de voordelen van een senioren appartement bekijken of ben je opzoek naar een fijne woning voor je moeder/vader of grootouders? Dan vertellen wij je waar je op moet letten en welke dingen zeker niet mogen ontbreken in een senioren woning!

Nooduitgang verlichting

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je deze woningen bezoekt, maar daardoor zeker niet minder belangrijk. Nooduitgang verlichting kan namelijk bijdragen aan een veiligere woning, zeker voor ouderen. Als het noodlot toeslaat en er brand uitbreekt zal dit voor iedereen enorm schrikken zijn. Een situatie waarin je hoopt nooit terecht te komen. Je kop in het zand steken is echter ook geen optie, want een woningbrand is natuurlijk nooit geheel te voorkomen. Voor senioren kan het echter nog angstaanjagender zijn. Doordat zij fysiek vaak minder sterk zijn en soms zelfs moeilijk kunnen lopen is het belangrijk dat ze zich zo snel mogelijk naar de uitgang kunnen verplaatsen.

Rookontwikkeling kan je echter zeer gedesoriënteerd maken. Hierdoor is het prettig als de nooduitgang duidelijk is aangegeven. Dankzij noodverlichting beschikken senioren altijd over de mogelijkheid om deze snel te vinden, waardoor de kans op overleven veel groter is.Nooduitgang verlichting

Deurdrangers

Hoe is het met de deuren gesteld in huis? Als je zelf goed kunt lopen zal je er waarschijnlijk niet bij stilstaan dat een rolstoel of rollator ontzettend onhandig kan zijn. Natuurlijk is het fijn dat je je hier beter mee kunt verplaatsen, maar je komt ook voor zeer moeilijke situaties te staan. Het openen van deuren bijvoorbeeld. Dat is niet gemakkelijk als je met een rollator loopt. Gelukkig is daar in de meeste senioren woningen wel wat op gevonden: deurdrangers. Deze zorgen er niet alleen voor dat de deur automatisch achter je dichtvalt, maar kunnen ook met een automatische open-functie worden geleverd. Hierdoor geniet je van een hogere veiligheid in huis en is het openen en sluiten van deuren geen enkel probleem meer.deurdragers

Balkon?

Veel senioren vinden het moeilijk om hun tijd door te komen. Ze hebben te maken met verveling, maar zijn ook vaak heel erg eenzaam. Door hun fysieke gesteldheid is het vaak moeilijker om zelf naar buiten te gaan en ook kinderen hebben het vaak te druk om iedere week langs te komen. Hierdoor is het prettig als ze een hobby kunnen uitoefenen. Zo vinden veel senioren het fijn om in de tuin te werken of lekker ‘mensen kijken’. Een balkon kan daarbij een heel groot verschil maken. Zo kunnen ze alsnog enkele plantjes houden en bovendien ook nog in contact staan met de buitenwereld. Een senioren appartement met balkon is dan ook zeker een pré! Let er natuurlijk wel op of er een dorma deurdranger op de balkondeur is geplaatst, zodat ze zich makkelijker over het balkon kunnen bewegen!

Leave a Response