dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Dingen die vaak vergeten worden in huis

Dingen die vaak vergeten worden in huis

Ga je binnenkort verhuizen en kan je niet wachten om de handen uit de mouwen te steken en de gehele woning aan te pakken? Dan kijk je waarschijnlijk vooral uit naar het moment dat je het interieur goed kunt stylen en het echt jouw ‘thuis’ kan maken. Hierbij worden echter vaak een hoop essentiële dingen vergeten. Niet alleen jij maakt je hier waarschijnlijk schuldig aan, maar heel veel andere Nederlanders ook.

Bij een nieuwe woning komt nou eenmaal veel kijken. De aanschaf van een trapleuninghouder zwart komt dan bijvoorbeeld niet zo snel in je op, terwijl deze wel de veiligheid op de trap kunnen waarborgen. Dit is slechts één voorbeeld van heel veel verschillende situaties waarin een essentieel onderdeel van de woning vergeten wordt. Met alle gevolgen nadien natuurlijk. Wil je voorkomen dat jij ook in deze valkuil trapt? Dan zetten wij de meest vergeten dingen in huis voor jou op een rijtje!

Ingrijpende veranderingen in huis

Zodra men de sleutel van een nieuwe woning in handen krijgt, zien we regelmatig dat ze de basis van het huis hetzelfde houden. Ze richten de kamers in volgens de bestaande indeling en bedenken niet wat er ook anders zou kunnen. Dit vraagt immers om enorm veel extra werk en de meeste mensen zitten hier niet op te wachten.

Vergeet echter niet dat er vaak meer mogelijk is in huis dan je had gedacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schuifdeursysteem om de scheiding tussen het eetgedeelte en de woonkamer een stuk mooier te maken? Een schuifdeur biedt jou de mogelijkheid om meer licht en sfeer in huis te brengen. Bovendien is deze ook uitermate geschikt voor kleine ruimtes, omdat je geen last meer hebt van openslaande deuren.schuifdoorsysteem

Het kan daarom geen kwaad om een aannemer in te schakelen en deze om advies te vragen. Na het controleren van jouw woning, kan hij waarschijnlijk precies vertellen wat je mogelijkheden zijn en wat dit je kan opleveren.

Bijenbekjes

Bijenbekjes, misschien heb je er nog nooit van gehoord maar ze zijn wel degelijk belangrijk in huis. Maar wanneer besluit je dat bijenbekjes kopen een goed idee is? Simpel: als jij de isolatie van jouw woning in optimale conditie wilt houden is een bijenbekje noodzaak.

Bij vrijwel alle Nederlandse woningen zien we een open stootvoeg. De spouw is een essentiële ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte maakt het voor de woning mogelijk om te ventileren, waardoor de binnenmuur droog blijft. Als er immers sprake is van enorme regenval, zal het vocht uiteindelijk ook naar binnen slaan. Dit vormt verder geen probleem als het vocht weer afgevoerd kan worden. Als de spouw gesloten is, is dit niet mogelijk en wordt de binnenmuur te vochtig. Dit kan schadelijke gevolgen hebben voor de structuur en isolatie van jouw woning.

Echter kleeft er ook een nadeel aan deze openingen in de muur. Deze openingen maken het immers niet alleen mogelijk om vocht af te voeren, maar vormen ook een heerlijk plekje voor insecten. Wespen, muizen en hommels nestelen zich hier maar al te graag. Hierdoor verstoppen ze de openingen, waardoor het vocht niet langer meer kan afdrijven en je huis schade op kan lopen. Een bijenbekje kan dit gelukkig voorkomen. Hierdoor is een bijenbekje net zo belangrijk voor een woning als een schuifdeurrail is voor het plaatsen van een nieuwe schuifdeur. Onmisbaar dus!

Leave a Response