dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

Waarom zijn composiet planken zo populair?

Waarom zijn composiet planken zo populair?

Composiet planken zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Deze worden vooral ingezet voor het aanleggen van een terras in de tuin. Maar waar komt deze populariteit precies vandaan? Het antwoord is eigenlijk simpel: met composiet planken geniet je van de voordelen van kunststof en de beste eigenschappen van hout. Het is een zeer sterk materiaal met een bijzonder karakter. Hierdoor leg je binnen no-time een mooi en sfeervol terras in de tuin aan. Composiet planken kopen, altijd een goed idee!

Wat is composiet precies?

Ondanks de enorme stijging in populariteit, zien we ook dat veel mensen nog steeds niet op de hoogte zijn van wat composiet eigenlijk is. Niet gek, het is dan ook best wel een beetje een vreemd woord. Composiet kan eigenlijk als mixproduct van zowel hout als kunststof beschouwd worden. Deze wordt gemaakt door het combineren van houtvezels en thermoplastische kunststof.

Veel mensen zijn verliefd op de uitstraling van echte houten planken, maar weten ook dat deze over nadelen beschikken. Liever kiezen zij voor de positieve eigenschappen van kunststof, maar willen zij de uitstraling van hout niet verloren laten gaan. In dat geval vormt composiet een prima middenweg.

Voordelen van composiet planken

Overweeg jij om composiet planken in de tuin te leggen, maar ben je nog niet geheel overtuigd? Wij zetten de belangrijkste voordelen van composiet voor jou op een rijtje:

  • Composiet planken zijn een prima keuze voor een kindvriendelijke tuin. Hout is, ondanks de geweldige uitstraling, minder geschikt met jonge kinderen. Deze lopen immers graag met blote voeten rond en hout kan nog wel eens splinteren. Bovendien wordt hout snel glad als deze in aanraking met water komt. Valpartijen in de zomer zijn dan ook niet uitgesloten. Bij composiet is dit verleden tijd. Het hout splintert niet en wordt tevens minder snel glad.
  • Milieuvriendelijke eigenschappen. Composiet is ontzettend duurzaam, beschikt over een zeer lange levensduur en kan bovendien ook nog eens goed gerecycled worden. Kies je voor composiet, dan kies je voor een mooiere wereld!
  • Composiet beschikt over de geweldige uitstraling van hout, maar niet over de nadelen. Hierdoor profiteer je alleen van de goede eigenschappen van hout. Wat wil je nog meer?
  • Composiet planken zijn zeer betaalbaar. Ook voor mensen met een krap budget zijn deze planken goed te kopen. Dit in tegenstelling tot andere kunststof planken die vaak met een hoog prijskaartje komen. Composiet is anders, een ‘houtsoort’ voor iedereen.
  • Dankzij composiet geniet je van een onderhoudsarme tuin. Waar je bij echt hout regelmatig in de weer bent met onderhoudswerkzaamheden, hoef je bij composiet enkel te genieten van de geweldige uitstraling van de planken. Lakken of schuren is niet nodig. Schoonmaken doe je eenvoudig met een emmer water of een hoge drukspuit. Bovendien behoud composiet ook altijd zijn kleur. De kleur zal niet na verloop van tijd vervagen, waardoor je heel wat jaren van dezelfde uitstraling geniet. Wel is het belangrijk om te bedenken dat donkere composiet planken in de zomer een paar procent lichter worden. Dit is slechts éénmalig, daarna behouden de planken hun kleur.

Leave a Response