dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Dit is waarom elke woonkamer een fauteuil nodig heeft

Na en lange werkdag wil je niets liever dan even ontspannen. Terwijl je met een vermoeide zucht op de bank neerploft, merk je op dat er toch iets mist in de woonkamer. Wat dan? Een luie fauteuil natuurlijk! Dit is de ultieme ontspanplek om even heerlijk tot rust te komen. Er is niets fijner dan even heerlijk relaxen op dé ultieme musthave van elke woonkamer. Met een fauteuil in de kamer geef jij elke woonkamer een gouden randje. Ben jij van plan om er binnenkort eentje aan te schaffen? En kan je wel wat hulp gebruiken? In dit artikel geven we enkele tips bij de aanschaf van relaxfauteuils bij De Bommel Meublelen.

Waar komt de fauteuil te staan?

Voordat je een fauteuil aan gaat schaffen, is het belangrijk om eerst te bedenken waar deze komt te staan. Zal de stoel deel uit maken van de bankopstelling of wordt dit de eyecatcher van de ruimte? Als de bank bij het ‘grotere geheel’ moet passen, adviseren wij om voor dezelfde kleur en stijl als het bankstel te kiezen. Als je deze juist als eyecatcher wilt gebruiken, mag deze best wel een beetje opvallen.

Daarnaast is natuurlijk ook de functie van essentieel belang. Waar ga je de stoel precies voor gebruiken? Puur om in te relaxen na een lange werkdag? Of wil je hierin ook lekker kunnen televisie kijken of een goed boek lezen? Dan is het natuurlijk ook fijn als je in de stoel goed rechtop kunt zitten. Bepaal tevens of je het fijn vindt om over armleuningen te beschikken.relaxfauteuil

 Welke stijl past bij jou?

Iedereen heeft wel een eigen woonstijl. Als je een woning binnenstapt, moet je eigenlijk ook gewoon gelijk kunnen zeggen dat deze inrichting perfect bij die persoon past. Gelukkig zorgt het grote aanbod van tegenwoordig ervoor dat we eindeloos kunnen experimenteren met stijlen en kleuren. Ook als het gaat om fauteuils is het aanbod ontzettend divers. Hou bij de aanschaf van een fauteuil echter wel rekening met je huidige interieur. Kies niet zomaar voor een fauteuil omdat je deze ‘mooi’ vindt, maar ook omdat deze perfect aansluit bij jouw woonstijl. Zo creëer je een eenheid en geniet je van meer sfeer in de ruimte.

Manueel of elektrisch?

De techniek staat niet stil. Hierdoor is het bij fauteuils mogelijk om voor een elektrische bediening te kiezen. Hierbij gaat het meestal om het verstellen van de rugleuning en voetensteun. Zo kan je nog meer genieten van jouw relaxstoel. Voor mensen op leeftijd of met lichamelijke klachten bestaan er echter ook stoelen die het leven wat gemakkelijker maken. Door een speciaal mechanisme helpt de stoel jou eenvoudiger op te staan.

Heb je al deze extra’s niet nodig? Dan kan je natuurlijk ook gewoon voor een manuele bediening kiezen. Met een kwalitatieve fauteuil geniet je sowieso al van luxe! Vind je het moeilijk om de juiste fauteuil te kiezen? Bekijk dan de mogelijkheid om te gaan ‘proefzitten’. Hierbij breng je een bezoekje aan een speciaalzaak en probeer je de verschillende fauteuils uit. Zo is de beslissing een stuk eenvoudiger gemaakt.

Leave a Response