dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

Creëer jouw ultieme tuin met een blokhut of tuinhuis!

Het plaatsen van een tuinhuis of blokhut is een verrijking voor je tuin. Wanneer personen denken aan een tuinhuis of blokhut denken de meeste daarbij aan een stoffig hok. Je kunt daar de fietsen en bijvoorbeeld grasmaaier in opbergen. Je zou inderdaad een tuinhuis of blokhut daarvoor kunnen gebruiken. Een tuinhuis of blokhut hebben veel meer andere mogelijkheden naast het opbergen van fietsen en tuingereedschappen. In een mooi tuinhuis of blokhut kun je je ontspannen en genieten van de tuin. Wanneer je aan je tuinhuis of blokhut een veranda maakt, kun je daar lekker zitten en genieten van de zon tijdens de zomermaanden. Als je er een loungehoek van maakt, kun je er tijdens de avonduren in de zomermaanden met vrienden en kennissen heerlijk onder doorbrengen.

Terrasverwarming

Als je gebruik maakt van een terrasverwarming kun je ook tijdens de wat koelere avonden heerlijk buiten blijven zitten. Heb je in het loungegedeelte een tafel met een vuurhaard dan kunnen alle personen genieten van de warmte die verspreid wordt. Een vuurhaard straalt de warmte naar alle zijden uit. Heb je een vuurhaard dan kun je, als je de materialen ervoor aangeschaft hebt, heerlijk barbecueën.

Verschil van een blokhut vergeleken met een tuinhuis

Een blokhut is robuuster dan een tuinhuis. Een blokhut is opgebouwd uit balken die op elkaar zijn gestapeld. Omdat de hoeken in elkaar grijpen is het een stevige constructie. Omdat het stevige balken zijn, is het geheel goed geïsoleerd. Een tuinhuis is kleiner dan een blokhut en de constructie ziet er niet zo stevig uit als van een blokhut. Een tuinhuis wordt opgebouwd uit planken. Een tuinhuis wordt in veel gevallen gebruikt voor opslag of hobbyruimte. Dus afhankelijk wat je ermee wilt doen, kun je kiezen uit een blokhut of tuinhuis.

Een tuinhuis

Een tuinhuis is, als je er vanuit je woonkamer op kijkt, een verrijking voor je tuin. Je kunt het tuinhuis alleen gebruiken als opberg box, maar je kunt hem ook zo inrichten dat erin kunt ontspannen. Je kunt je tuinhuis voorzien van heerlijke tuinmeubelen en een tapijt, zodat je er echt comfortabel je tijd in kunt doorbrengen. Omdat de tuinen in Nederland vaak niet groot zijn, moeten we goed omgaan met de ruimte die we tot onze beschikking hebben. Je zou een tuinhuis zelf kunnen maken. Daarvoor moet je zorgen voor een goede bouwtekening. Een goede bouwtekening is het halve werk. Op een goede bouwtekening moet ook de materialenlijst staan. Iedere moeilijke verbinding moet vergroot in detail worden weergegeven. Je kunt, als je hem zelf maakt, helemaal op maat maken. De meest ideale vorm kun je maken waarbij je de ramen op die plaats maakt waar je zo goed mogelijk van de zon kunt genieten. Omdat het tijdens de zomer vaak regent in Nederland kan een tuinhuis je uitkomst bieden. Een mooi ingericht tuinhuis is ook een prima plaats voor kinderen om lekker in te kamperen tijdens de zomermaanden.

Een tuinhuis

Een blokhut

Wanneer je de tuin gaat aanpakken, zou je kunnen besluiten om een blokhut te plaatsen. Je kunt van een blokhut, net als bij een tuinhuis, een opslagruimte maken voor je gereedschappen, maar je kunt er ook een zitruimte van maken. Je kunt daar dan heerlijk met vrienden en kennissen genieten van een hapje en een drankje.blokhut

Het maken van een blokhut

Wanneer je geen grote tuin hebt, kun je de hele tuin benutten voor het plaatsen van een blokhut met een veranda. Zorg wel dat, je voor het plaatsen en maken van de blokhut, de tuin goed vlak is. Omdat je de hele tuin gaat benutten, heb je geen tuingereedschap meer nodig. Je kunt dan de ruimte gebruiken als loungegedeelte. Wanneer je de blokhut geplaatst hebt, kun je tuin meubelen aanschaffen die perfect in de ruimte passen. Je kunt de blokhut ook zo inrichten dat je er met vrienden heerlijk voetbal kunt kijken. Voor het gebruik van een blokhut zijn er mogelijkheden genoeg.Verschil van een blokhut vergeleken met een tuinhuis

 

Leave a Response