maandag, juli 22, 2024
duurzaamWonen

Waarom jij zonnepanelen moet kopen

Waarom jij zonnepanelen moet kopen

Een van de zovele voordelen aan zonnepanelen is dat je in principe gratis energie krijgt, de terugverdientijd is een stuk korter, dan de levensduur en garantie van je zonnepanelen. Niet enkel dat, maar je helpt het milieu en je bespaart tegelijkertijd ook nog eens op je energie rekening. Het is uiteraard een grote investering, maar eens je zonnepanelen op je dak hebt staan, dan gaan ze minstens 25 jaar mee en ze hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Daarnaast zijn zonnepanelen zo aan het evolueren dat je niet meer zo’n opvallende zonnepanelen op je dak hebt liggen, zo zijn er ook speciale hr, dakpan en andere zonnepanelen. Deze zijn uiteraard duurder, maar zeker het overwegen waard. Advies voor kopen van zonnepanelen kun je altijd vinden.

Veel mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te nemen, omdat ze onafhankelijk willen worden, geen energieleverancier meer! Nog een voorbeeld waardoor ze je onafhankelijker maken; als er lange periodes van stroomstoring zijn, dan kunnen je zonnepanelen altijd aangesloten worden op een accu. Hierdoor heeft je altijd elektriciteit. Doordat zonnepanelen bijdragen aan een beter klimaat, dragen veel mensen hierdoor bij aan het ontlasten van het milieu en nog eens daarbovenop stellen ze een voorbeeld aan toekomstige generaties. Onderzoeken tonen ook aan dat zonnepanelen aanschaffen een zeer interessante investering is, omdat grondstoffen schaarser worden en de prijs van energie zal blijven verhogen. Door het nemen van zonnepanelen stijgt de waarde van je woning en wie wilt dit nu niet?

waarde zonnepanelen

Hoe werkt het nu en waar moet je op letten?

Zonnepanelen wekken uiteraard het meeste energie op wanneer het zonnig weer is, maar ook kunnen de zonnepanelen op een bewolkte dag energie opwekken. De hoeveelheid dat Nederland bereikt met het opwekken van zonne-energie is namelijk veel groter dan het verbruik. En zelfs wanneer je geen geschikt dak hebt, dan nog zijn er mogelijkheden om te genieten van zonnepanelen en bij te dragen aan duurzame energie. Om te bepalen hoeveel panelen je nu daadwerkelijk nodig hebt, dan moet je kijken naar je stroomverbruik en het piekvermogen van de zonnepanelen. Zo kun je de ideale zonnepanelen uitkiezen.

Het is in principe ook niet nodig om een vergunning aan te vragen om zonnepanelen te plaatsen. Wel moet de installatie aan enkele voorwaarden voldoen, op een rijksmonument en/of in beschermde stads- en dorpsgezichten is het in de meeste gevallen niet toegestaan om zonnepanelen te plaatsen.

De prijs van een zonnepaneel word bepaald door het aantal, merk en type van de componenten. Een standaard zonnepaneel kan tot 16% van het zonlicht omzetten naar bruikbare stroom, een zonnepaneel met hoog rendement cellen kan tot wel 22% omzetten. Deze hoog rendement zonnepanelen zijn dan uiteraard duurder. Het juiste systeem aanschaffen voor je woning is ook niet eenvoudig, een zonnestroom systeem bestaat niet alleen maar uit zonnepanelen, maar ook uit een omvormer, bekabeling, extra groep in de meterkast en het liefste ook een monitoringsysteem. Nu een monitoringsysteem zorgt ervoor dat je de daadwerkelijke stroom kunt zien die je zonnepanelen leveren. Zonder dit systeem is het dus niet mogelijk om de exacte opbrengst van je zonnepanelen te achterhalen, dus voor de meerprijs is dit het overwegen waard. Dus advies voor kopen van zonnepanelen kun je altijd vinden.

Leave a Response