dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

Bespaartips voor het opknappen van je tuin

Bespaartips voor het opknappen van je tuin

Je wilt je tuin opknappen maar je hebt geen groot budget beschikbaar? Geen probleem, je tuin renoveren hoeft niet duur te zijn. In dit artikel geven we je een aantal bespaartips voor het opknappen van je tuin zodat je voor weinig geld toch weer een mooie tuin hebt!

Bespaar op de beplanting

Je kunt flink wat geld besparen door voor de juiste beplanting te kiezen. Jonge planten zijn een stuk goedkoper dan volwassen planten, en hetzelfde geld voor bomen, struiken en hagen. Het nadeel is natuurlijk dat je even geduld moet hebben om de beplanting verder te laten groeien in je eigen tuin, maar het zal je wel veel geld besparen in de aanschaf.

Houd het simpel

Een vijver, pergola of terrasoverkapping in je tuin is natuurlijk heel erg mooi, maar dit soort elementen zijn ook duur in de aanschaf. Als je maar een klein budget te besteden hebt zou het zonde zijn om het grootste deel hiervan te besteden aan extra’s zoals bijvoorbeeld een vijver en daarna niks meer over te houden voor het opknappen van de rest van je tuin. Bovendien zul je later ook nog kosten maken voor het onderhouden van dit soort extra’s, zoals bijvoorbeeld voor vijveronderhoud.vijveronderhoud

Hergebruik oude materialen

Met een beetje creatief denken kun je oude materialen uit je tuin vaak nog goed hergebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld oude tegels omdraaien en schoonmaken en daarna weer gebruiken voor het maken van een tuinpad of terras. En wanneer je een oude schutting verwijdert kun je het hout ervan vast nog wel voor iets anders hergebruiken, bijvoorbeeld voor het maken van een bankje in je tuin.

Tweedehands materialen

Als het niet mogelijk is om oude materialen te hergebruiken wil dat nog niet gelijk zeggen dat je alles nieuw hoeft aan te schaffen. Je kunt vaak tweedehands materialen zoals grond, zand, planten, struiken of bestrating goedkoop of soms zelfs gratis vinden op bijvoorbeeld Marktplaats, Facebook en andere websites voor tweedehands spullen.

Kies voor goedkopere materialen

Wanneer je toch nieuwe materialen aan moet schaffen voor het opknappen van je tuin valt er toch nog wel wat te besparen. Vaak kun je kiezen uit verschillende prijsklassen voor materialen en het is verstandig om hier rekening mee te houden. Zo is bijvoorbeeld een terras of tuinpad van natuursteen erg mooi, maar ook heel duur in de aanschaf. Wanneer je dus maar beschikt over een klein budget kun je beter een goedkopere optie overwegen, zoals bijvoorbeeld klinkers of betontegels.

Leave a Response