dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurSlaapkamerWonen

Waarom een topdekmatras noodzakelijk is!

topdekmatras

Er zijn verschillende soorten topdekmatrassen verkrijgbaar. Voor elke maat matras is hét geschikte topdekmatras te vinden. Een topdekmatras is een dunne matras wat bovenop het dikke, gewone matras gelegd wordt. Er zijn twee verschillende soorten topdekmatrassen. Topdekmatrassen die onderdeel zijn van een vaste set met een matras en de bedbodem. Dit zie je vaak bij boxsprings. Ook zijn er topmatrassen die los verkocht worden bij allerlei verschillende beddenspeciaalzaken. Wanneer jij geen boxspring hebt, maar een gewoon bed, is het raadzaam om bovenop je matras een topdekmatras te leggen. Dit omdat een extra comfortlaag vaak wat prettiger aanvoelt. Daarnaast ontlast je met behulp van een topdekmatras het onderliggende matras waardoor dit matras veel langer mee gaat. Daarnaast zorgt een topdekmatras ook voor een extra stukje gemak.

Het gemak van een topdekmatras

Wanneer jij een tweepersoonsbed hebt waar twee losse matrassen inliggen, stoor jij jezelf hier misschien wel aan. Je kunt dit oplossen door een topdekmatras bovenop je gewone matras te leggen. Hierdoor heb je één groot naadloos matras. Daarnaast kun je een topdekmatras gemakkelijk uitwassen. Zo’n matras is namelijk vele malen dunner dan een gewoon matras. Wanneer jij bijvoorbeeld kinderen hebt, kan het voorkomen dat je kinderen per ongeluk een keer in bed plassen. Je wilt niet dat hierdoor het matras beschadigd. Een topdekmatras kun je na zo’n ongelukje eenvoudig uitwassen waardoor er uiteindelijk niets meer van te zien is. Daarnaast hoef je wanneer je je bed gaat verschonen alleen maar het beddengoed van het topdekmatras te verschonen. Je bed verschonen wordt vanaf nu dus een stuk makkelijker aangezien een topdekmatras niet zo zwaar weegt. Een topdekmatras bovenop je gewone matras is dus noodzakelijk. Hierdoor word je voorzien van vele extra gemakken en bovendien wordt de levensduur van je gewone matras een stuk langer.Het gemak van een topdekmatras

De levensduur van een gewoon matras

Het is belangrijk dat je matras zorgt voor de juiste ondersteuning van je lichaam. Je wilt immers niet te maken krijgen met allerlei lichamelijke klachten zoals rug- en nekklachten als gevolg van een sterk verouderd matras. Gemiddeld gaat een matras zo’n 5 tot 10 jaar mee. Hoe lang de levensduur van een matras exact is, is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld van de aanwezigheid van een topdekmatras. Wanneer je slaapt produceert je lichaam lichaamsvocht zoals zweet. Dit vocht kan in je matras trekken waardoor er allemaal vlekken en kringen in je matras ontstaan. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen waardoor het raadzaam is om topdekmatras op je matras te plaatsen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je in een onhygiënisch bed slaapt. Daarnaast is de levensduur van je matras ook afhankelijk van het soort matras wat je hebt. Zo gaat een latex matras vaak veel korter mee dan een koudschuim matras. Daarnaast is de levensduur van je matras ook afhankelijk van het lichaamsgewicht wat er ’s nachts op ligt. Een lichaamsgewicht van 100 kg zorgt immers voor meer belasting van het matras dan een lichaamsgewicht van 60 kg. Wanneer jij de levensduur en de hygiëne van je matras optimaal wil houden, is het noodzakelijk om een topdekmatras aan te schaffen.

 

Leave a Response