maandag, juli 22, 2024
Wonen

Hoe je je garage slim inricht

Hoe je je garage slim inricht

Heb je een nieuw huis gekocht en zit er een garage bij? Maak er geen verzamelplaats van spullen van, maar zorg voor een geordende opzet waarmee je alles wat je in je garage opslaat snel terugvindt. Met slimme planning zorg je ervoor dat je garage je goed van dienst is, in plaats van dat je garage een wirwar aan spullen wordt. Want laten we eerlijk zijn, bij de meeste mensen is de garage een zooitje.

Ontwerp en indeling

Voor je aan de slag gaat maak je het liefst eerst een ontwerp en denk je na over de indeling van je garage. Moet er een auto in komen te staan, of een motor? Of wil je de garage gebruiken als schuur? In al deze gevallen moet je ruimte vrijmaken voor je voertuig of werkbank. Let erop dat je bij het gebruik van je auto of motor voldoende ruimte hebt om in en uit te rijden. Zodra je weet hoe je je garage wilt gebruiken, kun je een plattegrond maken. Meet eerst de ruimte op en bekijk wat je waar wilt neerzetten. Stellingen bijvoorbeeld, met handig gereedschap of smeermiddelen van olieonline.nl waarmee je je motor of auto kunt onderhouden. Ook hydrauliek olie of motorolie 5w40 kun je goed bewaren in een stellingkast. Natuurlijk plaats je die vlak bij je auto of motor zodat je efficiënt kunt werken.

Stellingen plaatsen en inrichten

Nadat je opzet compleet is bestel of koop je open stellingkasten. Die zijn heel handig voor het opslaan van verhuisdozen, verf, gereedschap en andere spullen die je in de garage neer wilt zetten, zoals compressor olie Olieonline. Je zet de stellingen tegen de muur aan zodat ze weinig ruimte innemen. Veranker de stellingkasten bij voorkeur wel aan de wand. Zo voorkom je dat de kasten naar voren vallen. Dat is extra belangrijk als je kinderen ook in de garage komen.

Vloer en vloeronderhoud

Als je vaak klust of werkt met olie in je garage wil je je vloer beschermen. Tegenwoordig zijn er mooie vloercoatings beschikbaar voor in werkplaatsen en garages. Wie wat budget heeft voor een mooie vloer doet er goed aan de vloer te laten behandelen met een coating. Daarmee zorg je dat je je vloer goed schoon kunt maken en schoon kunt houden. Als je dan eens olie of verf morst haal je dat zo weg. Je kunt hiervoor het best een expert op het gebied van vloeren inschakelen. Zij kunnen je garage vaak al binnen een dag voorzien van een vocht- en vuilwerende coating die je garage er op elk moment top uit laat zien.

 

Leave a Response