maandag, juli 22, 2024
Wonen

Tips om te puzzelen als een ware pro

Steeds meer mensen leggen tegenwoordig puzzels. Ook jongeren wagen zich hier steeds vaker aan. Het stigma dat puzzelen enkel voor ouderen is en bovendien saai zal zijn is dan ook volkomen onterecht. In heel veel Nederlandse gezinnen zien we dat er standaard een puzzel in de hobbykamer of zelfs op de eettafel ligt. Ben jij ook iemand van wie puzzelen zijn of haar guilty pleasure is? Maar ervaar je nog steeds problemen bij het leggen van de moeilijkste puzzels? Dan geven wij je in dit artikel enkele tips om te leren puzzelen als een pro. Zo kan je binnen de kortste keren meer grote puzzels voor volwassenen kopen.

Kies voor een puzzel die tot de verbeelding spreekt

Ook mensen die dol zijn op puzzelen zullen toegeven dat niet iedere puzzel hun hart kan bekoren. Een puzzel moet simpelweg wel tot de verbeelding kunnen spreken. Als de afbeelding niet in de smaak valt, kan dit ervoor zorgen dat je deze met veel minder plezier maakt. Kies daarom voor een puzzel die bij jou past.

Gelukkig is het aanbod tegenwoordig ontzettend groot. Van een disney puzzel 1000 stukjes, de oude vertrouwde puzzel jan van haasteren of een natuurlandschap, werkelijk alles is mogelijk. Kies voor een onderwerp wat bij jou past en geniet van het verbluffende resultaat. Kiezen voor een puzzel die bij jou in de smaak valt is de eerste stap naar succes.
puzzel jan van haasteren

Let natuurlijk ook op de grootte van de puzzel. Als beginner kan je het beste voor een puzzel van 500 tot 1000 stukjes kiezen met veel verschillende kleuren. Ben je al wat meer gevorderd? Dan kan je jezelf ook uitdagen met grotere puzzels.

Hoe berg je een puzzel goed op

Het grootste nadeel van een enorme puzzel is dat het veel ruimte in beslag neemt. Zeker wanneer je deze op de eettafel plaatst. Daarom is het verstandig om voor een slim opbergsysteem te kiezen. Zo bestaan er zogenaamde puzzelmatten die je op kunt rollen. Zo blijft de puzzel wel intact, maar kan je deze compact opbergen. Zo neemt hij nog maar weinig ruimte in beslag in huis en kan je deze er weer simpelweg bij pakken wanneer je weer wilt puzzelen.

Ben je iemand die heel veel puzzels maakt? Dan is het misschien ook slim om hier een speciale ruimte voor in te richten. Maak bijvoorbeeld een hobbykamer of plaats een extra bureau in de woonkamer indien de ruimte dit toelaat.

Puzzel bewaren of wegdoen?

Dat euforische gevoel van een afgemaakte puzzel is met geen pen te beschrijven. Of je nu een ravensburger puzzel 500 stukjes of 3000 stukjes hebt gemaakt, het geeft altijd een geweldig gevoel van voldoening. Maar wat doe je met de puzzel als deze af is? De meeste mensen kiezen ervoor om deze nog enkele dagen te laten liggen (en te tonen aan iedereen die hen lief is) en vervolgens weer op te ruimen. Ben je enorm trots op het resultaat? Dan kan je er ook voor kiezen om hem op te hangen of vast te plakken op hout. Ook leuk om je mooiste puzzels in de hobbykamer op te hangen. Eigen gemaakte schilderijen!

Leave a Response