dinsdag, oktober 3, 2023
Wonen

Voordelen gevelsteiger

gevelsteiger voordelen

Er bestaan een aantal typen steigers. Als klim- en werkmateriaal is een steiger zeer prettig om te gebruiken. Een steiger geeft een stabiele werkvloer om klussen op grotere hoogtes veilig uit te kunnen voeren. Telkens een ladder op en af moeten klimmen is ondoenlijk en zeer vermoeiend.

  • Gevelsteiger
  • Rolsteiger
  • Dakkapelsteiger
  • Bijzondere steiger oplossingen, schoorstenen

Zelf een steiger kopen is niet ideaal en daarom is het verstandig om er eentje te huren.

Steiger kopen of huren

Een steiger in eigen beheer hebben brengt heel wat verantwoording met zich mee. Klimmateriaal moet jaarlijks worden gekeurd om er veilig op te mogen werken. Een steiger kan er wel veilig uitzien maar haarscheuren kunnen niet altijd met het blote oog worden waargenomen. Een gehuurde steiger is altijd gekeurd dus dan hoeft daar niet over worden nagedacht. Het is belangrijk om verzekerd te zijn van veilig klimmateriaal, zeker als er nog andere mensen op gaan werken. Het gewoon op locatie laten afleveren van de steiger is natuurlijk helemaal ideaal. Zodat er over transport ook niet hoeft te worden nagedacht.

Gevelsteiger voor iedereen

Een gevelsteiger huren is de ideale oplossing voor zware klussen die langere tijd gaan duren. De steiger kan worden afgeleverd en worden geïnstalleerd wat het werk zeker vergemakkelijkt. Wanneer de ervaren steigerbouwers een steiger installeren kan er veilig worden geklommen en gewerkt. Gereedschappen en andere materialen kunnen naar boven worden gesjouwd en het werk kan beginnen.

  • Gevelrenovatie
  • Gevelonderhoud
  • Gevel reinigen
  • Schilderen
    Met een gevelsteiger kunnen werkzaamheden worden verricht waar veel materiaal voor nodig is en een stabiele vloer.

Aluminium en staal

Gevelsteigers kunnen tot een enorme hoogte worden opgebouwd. Flatgebouwen en andere torens hebben ook onderhoud nodig en gevelsteigers moeten dit werk allemaal kunnen verdragen. Tot een hoogte van 24 meter wordt er gebruik gemaakt van aluminium steigerdelen. Aluminium is licht, stevig en veilig maar op grotere hoogtes wordt er gebruikt gemaakt van stalen delen. De vloerdelen op een gevelsteiger sluiten vlekkeloos op elkaar aan waardoor het op grotere hoogtes veilig werken is. Een vloer van een gevelsteiger kan 200 kilo per vierkante meter dragen en de dubbele leuningen maken het een veilig geheel.

Gevelsteiger huren op maat

Een gevelsteiger kan op maat worden geleverd want elke klus is weer anders van formaat. Even contact opnemen en het is zo duidelijk wat de kosten zijn. Zelf een gevelsteiger kopen valt veel duurder uit en moet zelf worden verplaatst en in elkaar worden gezet. Een gehuurde gevelsteiger biedt dus vele voordelen. Wanneer toch blijkt dat er een stuk steiger bij moet worden gebouwd is het gewoon een kwestie van een eenvoudig telefoontje plegen. Service en advies maar vooral veiligheid is daarom te vinden op Neem daarom gerust eens een kijkje op www.mijnsteiger.nl voor goede service, goed advies en veiligheid.

Verstandige acties

Er zijn dus verschillende steigers te huur om verschillende soorten werkzaamheden veilig op te kunnen verrichten. Veilige, goedgekeurde klimmaterialen zijn een absolute must om te kunnen werken op hoogtes. Of er nu op drie meter of op dertig meter hoogte gewerkt moet worden, een stabiele veilige steiger is van levensbelang. Ervaren steigerbouwers bouwen op een veilige manier de gevelsteiger veilig op en breken hem aan het einde van de klus ook weer af. Ongelukken moeten worden vermeden want de schade kan enorm zijn als er wat mis gaat. Een steiger huren is altijd verstandig.

Leave a Response