maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Hierop moet je letten bij de aankoop van nieuwe meubelen

hier op letten aankoop nieuwe meubelen

Ga je binnenkort verhuizen, voor het eerst op jezelf wonen of is je huidige interieur gewoon compleet aan vervanging toe? Dan staat je een bijzonder en spannend avontuur te wachten. Het kiezen van een geheel nieuw interieur is echter niet eenvoudig. Het aanbod is immers zó immens groot dat je eenvoudig overweldigd raakt door de verschillende keuzes. Waar moet je op letten? Hoe begin je je zoektocht? Wij geven een aantal handige tips bij jouw zoektocht naar dé perfecte meubels!

Stijl van het interieur

De stijl die je kiest voor jouw meubels, moet ook passen bij de rest van het interieur. Als je dol bent op de industriële stijl is het natuurlijk geweldig om over kasten met industriële look te beschikken. Ook een cognac leren bank is bij deze stijl uitstekend geschikt. Bij een landelijk interieur past een houten robuuste kast juist weer beter. Als je op zoek gaat naar nieuwe meubels is het verstandig om foto’s van jouw interieur mee te nemen of een moodboard te maken. Zo weet je precies waar je naar op zoek bent.

Weet je eigenlijk nog helemaal niet welke stijl je mooi vindt? Doe dan eerst onderzoek in woonwinkels of blader door wat woontijdschriften. Ook online vind je heel veel verschillende moodboards van diverse woonstijlen. Zo krijg je een goed idee van de huidige woontrends en kan je op basis daarvan een beslissing maken.

kasten met industriële look

Functie

Wat wordt de functie van deze meubels? Gebruik je die ene kast bijvoorbeeld enkel ter decoratie of wordt deze als opbergruimte gebruikt? Zal de eettafel echt intensief gebruikt worden of komt deze slechts incidenteel van pas? Door eerst de functie van ieder meubelstuk te bepalen, weet je ook direct waar deze aan moet voldoen. Zo zal een eettafel die veel gebruikt wordt ook over meer luxe en zitplaatsen moeten beschikken. Bepaal op basis van de functie van het meubelstuk wat jij hiervoor belangrijk vindt. Maak eventueel een wensenlijstje voor ieder element in de woning. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Budget

Als je nieuwe meubels gaat kopen, zal je logischerwijs wel wat geld moeten investeren. Hoeveel je uitgeeft is echter helemaal aan jou. Je kunt vrijwel je gehele interieur bij een dure winkel kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om je budget in eigen hand te houden. Meubels zijn immers verkrijgbaar in alle prijscategorieën.

Bepaal vooraf eerst een duidelijk budget. Schrijf op wat je precies nodig hebt en hoeveel je aan ieder item maximaal wilt uitgeven. Bekijk tegelijkertijd of dit haalbaar is en tot verhouding staat met je spaarreserves. Blijf echter ook realistisch. Soms moet je wat meer uitgeven om over een kwalitatief meubelstuk te beschikken. Voor kwaliteit betaal je.

Lukt het je maar niet om binnen jouw budget te blijven? Koop dan slechts enkele items nieuw, meestal gaat het hierbij om de items die heel belangrijk en functioneel zijn in jouw woning.

Leave a Response