maandag, juli 22, 2024
Wonen

Verschillende redenen waarom het goed is om je muren te laten stucen

Verschillende redenen waarom het goed is om je muren te laten stucen

Het stucen van muren en plafonds is een flinke investering. Daardoor twijfelen mensen vaak om dit te laten doen. Het is echter zeker bij oudere woningen van belang om zo snel mogelijk stucwerk aan te laten brengen. Niet alleen om de woning optisch mooier te maken, maar ook om de wanden een betere bescherming te bieden. Voordat je een stukadoor inschakelt, wil je er echter wel zeker van zijn dat dit echt de juiste keuze is. Gelukkig zijn er verschillende redenen te bedenken waarom het goed is om de muren en plafonds in jouw woning te laten stucen. Benieuwd geworden? We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet.

Strak resultaat

Tegenwoordig zijn strakke en gladde muren helemaal hot. Je ziet het in iedere woontrend van de moderne tijd. Mensen willen geen scheve muren meer. Zeker niet wanneer deze met allemaal gaten zijn voorzien. Het gladder maken van muren en plafonds is echter wel een specialistenwerkje. Hoewel nog steeds veel mensen geloven dat ze dit wel ‘even’ zelf kunnen doen. Bedenk echter goed dat je hier zelf waarschijnlijk een hele lange tijd mee bezig bent en het resultaat doorgaans ook nog eens niet geheel naar wens is. Daarom is het beter om dit aan professionele stukadoors over te laten. Deze werken niet alleen snel, maar ook nog eens ontzettend nauwkeurig. Zo geniet je altijd van het beste en strakste resultaat om jouw woning direct een stuk mooier te maken.

Makkelijker schilderen of behangen

Heb je ooit wel eens een zeer oude wand geverfd of getracht te behangen? Dan is de kans groot dat je dit uiteindelijk alsnog hebt opgegeven. Of misschien wel door bent gegaan, maar het resultaat na al dat werk nog altijd niet naar wens is. Geen paniek, dit ligt echt niet aan jouw behang- of verfkunsten. Behangen of schilderen is namelijk zeer moeilijk wanneer de wanden enorm zuigen. En laat de zuigende werking van oudere wanden nu net enorm groot zijn. Hierdoor lijkt de verf en de lijm al te verdwijnen voordat je verder kunt. Uiteindelijk houdt dit in dat je enorm veel lijm en verf moet gebruiken en het resultaat uiteindelijk nog niet geheel naar wens zal zijn.

Wanneer je kiest voor het stucen van de muren, weet je zeker dat de zuigende werking opklaart. Hierdoor wordt het afwerken van de muren door middel van schilder- of behangwerk een stuk gemakkelijker.

Brandvertragend

Wist je dat het stucen van de muren ook nog eens de brandveiligheid in de woning vergroot? Door het stucwerk hebben de wanden en plafonds namelijk een brandvertragende werking. Je kunt een brand nooit geheel voorkomen, maar dan is het wel een prettig idee als je zoveel mogelijk tijd hebt om een veilige plek op te zoeken. En bij een brand telt iedere minuut. De brandvertragende werking van stucwerk kan in dit geval zelfs levens redden.

Leave a Response