zaterdag, december 3, 2022
InterieurKeuken

4 redenen om te kiezen voor een eetkamerbank

4 redenen om te kiezen voor een eetkamerbank

Eetkamerbanken worden tegenwoordig steeds vaker gezien in de eetkamer. Het leuke van deze banken is dat ze in vrijwel geen enkel interieur misstaan. Bovendien geven ze de eetkamer direct veel meer sfeer dan wanneer je enkel eetkamerstoelen zou gebruiken. Ondanks de talloze voordelen van de eetkamerbank worden eetkamerstoelen toch nog altijd het vaakst gekozen voor aan de eetkamertafel. Als het aan ons ligt, wordt het tijd dat hier in verandering in gaat komen. Als je eenmaal een eetkamerbank in huis hebt, wil je eigenlijk nooit meer anders. Benieuwd naar de voordelen van dit moderne meubelstuk? Wij zetten 4 redenen om te kiezen voor een eetkamerbank voor je op een rijtje.

1.      Ruimtelijke uitstraling

Niet iedereen is gezegend met een enorme eethoek. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan een eetkamerbank ruimtebesparend ogen. Natuurlijk is het een veel groter meubelstuk dan een enkele eetkamerstoel, maar je kunt hier ook direct meer mensen op kwijt. Bovendien oogt de kamer ook groter doordat je niet tegen de ruggen van stoelen aan zit te kijken. Als je de bank dan ook nog eens opstelt tegen de muur, dan hou je nóg meer extra ruimte over. Perfect voor kleinere woningen en/of eetkamers dus!

2.      Perfect voor mensen met een maatje meer

Mensen met een maatje meer zullen vast wel herkennen dat de zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen erg lastig is. Veel stoelen zitten simpelweg niet lekker, omdat ze gewoon veel te krap zijn. Wanneer je iets groter bent dan gemiddeld kan het daardoor prettig zijn om over een eetkamerbank te beschikken. Zo geniet je van veel meer ruimte aan de eetkamertafel en kun je heerlijk comfortabel tafelen.

3.      Hoger zitcomfort

Een groot voordeel van eetkamerbank is dat het veel zachter en bovenal prettiger zit dan enkele harde eetkamerstoelen. Daardoor is het een goed idee om enkele harde eetkamerstoelen af te wisselen met een zachte eetkamerbank. Tijdens het eten kun je simpelweg plaatsnemen op een wat hardere stoel en wanneer je vervolgens nog wat langer wilt zitten voor het spelen van spelletjes of een beetje kletsen is het prettig om je naar de comfortabele eetkamerbank te verplaatsen. Hier geniet je van een hoger zitcomfort om heerlijk de gehele avond van te profiteren.

4.      De beste keuze voor grotere gezinnen

Voor grotere gezinnen is het vaak lastig om iedereen comfortabel aan tafel te krijgen. Zeker wanneer de eethoek niet al te groot is. Wanneer de kinderen nog relatief klein zijn, zal een eetkamerbank echt de uitkomst bieden. Op een eetkamerbank kun je namelijk in de meeste gevallen al snel drie of vier kinderen kwijt. Hierdoor heb je dus minder eetkamerstoelen nodig en kan iedereen lekker comfortabel zitten. Bovendien is het ook nog eens heel gezellig om alle kinderen naast elkaar op de bank te hebben. Ook handig wanneer de grootouders mee komen eten, want zo creëer je eenvoudig meer zitplaatsen!

Leave a Response