maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Veelgemaakte fouten bij het kopen van nieuwe gordijnen

veelgemaakte fouten kopen gordijnen

Ga je binnenkort verhuizen of heeft je huidige woning dringend een opknapbeurt nodig? Begin dan altijd bij de basis: de vloer, de muren en de gordijnen natuurlijk. De gordijnen zijn, in tegenstelling wat veel mensen denken, enorm belangrijk voor de uitstraling van een woning. Of je nu gordijnen voor de slaapkamer, woonkamer of werkkamer wilt komen, de functionaliteit en het sfeergehalte blijft voor iedere ruimte hetzelfde.

Toch is het kiezen van de juiste gordijnen niet zo eenvoudig als het lijkt. Tegenwoordig is het aanbod immens groot. Kies je voor rolgordijnen, roman blinds of vouwgordijnen in de woonkamer? Welk soort gordijn past bij jou en het interieur? Welk fouten mag je zeker niet maken? Om je alvast een beetje op weg te helpen, zetten wij de top 3 veelgemaakte fouten bij het kopen van nieuwe gordijnen voor jou op een rijtje. Ook bij de aanschaf van nieuwe gordijnen geldt immers: een goede voorbereiding is het halve werk!

Kiezen voor de goedkopere optie

Gordijnen kunnen om een flinke investering vragen. Vaak zien we dan ook dat mensen op kleine dingen proberen te besparen of voor goedkopere alternatieven kiezen. Doe dit echter niet! Gordijnen zijn allesbepalend voor de sfeer en functionaliteit van iedere ruimte. Bespaar hier dan ook zeker niet op. Kies bijvoorbeeld voor gevoerde gordijnen in plaats van enkele. Deze plooien niet alleen mooier, maar genieten ook nog eens van een hogere isolerende waarde. Dat zie je uiteindelijk zelfs terug op je energierekening. Zie gordijnen daarom ook altijd als investering en niet als dure uitgave.goedkopere gordijnen niet kopen

Kiezen voor drukke en trendgevoelige kleuren en patronen

Tegenwoordig vind je gordijnen in alle soorten, maten en kleuren. Ook de keuze in patronen is ontzettend breed. Mensen die graag outside-the-box denken, kunnen hun hart dan ook opgelucht ophalen. Zij kunnen met de meest creatieve patronen en kleuren aan de slag. Bedenk echter wel één ding: zal deze kleur of het patroon ook over enkele jaren nog mooi staan, past deze bij ieder interieur? Het antwoord is vaak ‘nee’. Dat is uiteraard hartstikke zonde, want gordijnen vragen om een flinke investering. Als je hier na enkele jaren alweer op uitgekeken bent, kan dit aardig hoog in de papieren lopen. Kies daarom voor tijdloze gordijnen in een neutrale kleur. Zo heb je jarenlang plezier van jouw nieuwe gordijnen en is de investering iedere cent waard!

Let op: een beetje contrast mag natuurlijk wel. In een witte woonkamer hoef je niet direct witte gordijnen op te hangen. Door voor contrasterende kleuren te kiezen, creëer je een speels effect. Zolang de kleuren maar neutraal blijven zit je goed. Laat je creativiteit dan ook de vrije loop als je raambekleding voor een industrieel interieur kiest.

tijdloze gordijnen

Gordijnen direct boven de ramen hangen

Veel mensen maken de fout om gordijnen direct boven de ramen te hangen. Hierdoor hangen de gordijnen meestal zeer laag bij de grond. Dit creëert een negatief effect voor de sfeer in de ruimte. Door de gordijnen laag bij de grond te hangen, lijkt de ruimte optisch kleiner en beduidend lager. Kies er daarom altijd voor om de gordijnen vanaf het plafond op te hangen. Zo zijn de gordijnen beter in verhouding met de architectuur van het huis en geniet je van een geweldige luxe uitstraling.

Leave a Response