maandag, mei 10, 2021
InterieurWonen

Zo kies je de juiste raambekleding voor een industrieel interieur

industrieel interieur

Tegenwoordig beschikken we over talloze verschillende interieurstijlen. De absolute favoriet op dit moment is de industriële woonstijl. Deze wordt gekenmerkt door een stoere uitstraling en het gebruik van ruwe en natuurlijke materialen. Er is veel te vinden over het doorvoeren van een industrieel interieur in jouw eigen woning. Maar welke raambekleding past hier eigenlijk bij?

inudstrieel interieur raamdecoratie

Industrieel interieur: de kenmerken op een rijtje

Bij de industriële woonstijl zien we vooral het gebruik van natuurlijke materialen terug. Vaak zijn dit materialen die we voorheen altijd probeerden te maskeren in onze woningen. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke houtbalken in huis. Bij de industriële woonstijl mogen deze gezien worden. Daarnaast zien we veel robuuste meubels en een combinatie van beton, metaal en hout.

Wanneer je dol bent op donkere kleuren is de industriële woonstijl helemaal aan jou besteedt. Hierbij mag je je uitleven op de donkerste kleuren. Wees vooral niet bang dat dit eentonig wordt of een te donkere uitstraling geeft. Door de combinatie van donkere kleuren met natuurlijke materialen leeft jouw interieur helemaal op!

Tips voor de raamdecoratie

Voor het creëren van de juiste woonstijl is raamdecoratie van essentieel belang. Wanneer je een felle kleur binnen een industriële stijl toepast, zal dit direct afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van de woonstijl. Je moet dan heel erg je best doen om de industriële stijl de overhand te geven. Daarom is het noodzakelijk om met veel aandacht de juiste raambekleding te kiezen. Jouw keuze kan het interieur maken of breken. Maar welke raambekleding past binnen een industrieel interieur? Wij zetten de populairste keuzes voor jou op een rijtje:

  • Houten jaloezieën maken de industriële woonstijl helemaal af! Als we denken aan de industriële stijl, denken we aan donkere kleuren, robuuste meubels en natuurlijke materialen zoals hout. Met een houten jaloezie geef je de woning een warme en natuurlijke uitstraling, een uitstraling die naadloos aansluit op jouw favoriete woonstijl.

houten jaloezie

  • Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij de industriële woonstijl, maar ook gordijnen kunnen hier heel goed bij worden gebruikt. Denk wel goed na over de kleur die je kiest. Felroze gordijnen kunnen bijvoorbeeld afbreuk doen aan de sfeer. Ook fluwelen gordijnen zijn geen geweldige keuze. Kies daarom altijd voor donkere gordijnen met een lichte waveplooi. Je kunt er ook voor kiezen om de gordijnen te combineren met jaloezieën of andere stoere elementen in huis.
  • Aluminium jaloezieën geven de woning direct een industrieel tintje. Stoere materialen zoals hout en metaal passen perfect binnen deze woonstijl. Door te kiezen voor aluminium jaloezieën, kies je voor een ware industriële boost! Wil je het echt grondig aanpakken? Kies dan voor aluminium lamellen met een matzwarte kleur. Deze zorgen niet alleen voor een moderne strakke uitstraling, maar bieden de woning ook nog eens extra industrieel tintje.

lamellen

Natuurlijk zijn de bovenstaande raamdecoratie soorten enkel voorbeelden. Het is jouw huis, dus jij bepaalt welke raambekleding er komt te hangen. Hierbij hoef je echt niet alle trends op te volgen. Wanneer jij tevreden bent over de uitstraling, zal dit goed te merken zijn in huis. Geen enkele keuze is verkeerd, zolang je maar dicht bij je eigen gevoel blijft

Leave a Response