dinsdag, mei 30, 2023
InterieurTuinWonen

Tuin aan het water: inspirerende ideeën en tips

tuin aan het water

Met een tuin aan het water voel je je een rijk mens. In de ochtenden geniet je heerlijk van een kopje koffie bij het water en ’s avonds ga je het water op met je eigen bootje. Als je aan het water woont, geniet je van talloze voordelen. Het is echter soms wel lastig om inspiratie te vinden voor de tuin. Je leest genoeg over grote tuinen, tuinen waarbij men de beregening zelf aanleggen een goed idee vindt, het stylen van balkons en ga zo maar door. Inspiratie voor de tuin aan het water zie je niet zo veel. Dit is misschien te verklaren doordat er niet veel mensen genieten van deze luxe, maar ook omdat het best wel lastig kan zijn om deze tuinen in te richten. In dit artikel geven we je een paar inspirerende ideeën en tips om van jouw tuin aan het water een waar paradijs te maken!

Denk aan de kinderen

Iedereen die kinderen heeft, weet hoe erg je moet oppassen met water. Zeker als het zeer jonge kinderen zijn. Een tuin aan het water kan dan ook zeer veel angst opwekken. Dit resulteert in het binnen houden van de kinderen en dat is uiteraard hartstikke zonde. Je kunt ervoor kiezen om een hek voor de steiger te plaatsen, vergelijkbaar met een traphekje. Zo kunnen de kids enkel in de buurt van het water komen als deze ook daadwerkelijk geopend wordt door één van jullie. Zijn de kinderen al wat ouder en vervelen ze zich snel in de tuin? Wees dan creatief! Een tuin aan het water biedt enorm veel mogelijkheden. Schaf een roeibootje aan voor de kinderen en ze zijn uren zoet op het water!

Maak een loungehoekje bij het water

Waarom zou je geen gebruik maken van de luxe van een tuin aan het water? Geniet van het prachtige uitzicht en creëer een loungehoekje bij het water. Denk er wel aan dat de luchtvochtigheidsgraad bij het water vaak wat hoger ligt. Hierdoor is het van essentieel belang dat je kiest voor sterke tuinmeubels. Hierbij zijn materialen als aluminium, kunststof en metaal perfecte keuzes. Kleed het geheel een beetje aan met een paar gezellige tuinkussens en jij kan de zomer heerlijk doorbrengen in eigen tuin.

Tuin aan het water: plaats bloembakken

Het nadeel van een tuin aan het water is dat er dikwijls weinig ruimte is voor extra tierelantijntjes, planten of meubels. Jouw tuin bestaat voor een groot deel uit water. Ondanks dat dit een enorme luxe is, kan het soms wel voorkomen dat je iets mist. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen zonder dat je direct een heleboel ruimte kwijtraakt. Door het plaatsen van bloembakken geef je de tuin een geheel nieuwe dimensie en kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Let hierbij wel op de beschikbare ruimte en of het praktisch is om al deze planten te onderhouden. Een tuin aan het water is prachtig als je de ruimte efficiënt indeelt!

Leave a Response