dinsdag, oktober 3, 2023
Wonen

Steiger kopen: waar moet je op letten

tips steiger kopen

Wanneer je veel in en om het huis klust, zal je vast ook wel eens op hoogte hebben gewerkt. Bijvoorbeeld voor het verrichten van schilderwerkzaamheden of het opknappen van de dakkapel. In de bouw is het al jaren verplicht om een steiger te gebruiken. Bij jou thuis kan natuurlijk niemand je iets verplichten, maar het is wel zo veilig en prettig om met een steiger te werken. Misschien overweeg je zelfs om een steiger te kopen. Deze ieder jaar huren begint immers aardig in de papieren te lopen. Je denkt dan ook dat het voor de lange termijn aantrekkelijker is om de steiger te kopen. Het aanbod van steigers is echter enorm groot. Er zijn ontzettend veel aanbieders die deze verkopen. Waar moet je dan nog op letten? Wij zetten de belangrijkste punten voor jou op een rijtje.

Welke steiger heb je precies nodig?

Als je denkt dat de zoektocht naar een geschikte steiger eenvoudig is, kom je al gauw van een koude kermis thuis. Het aanbod is vaak veel groter dan mensen in eerste instantie hadden gedacht. Kies je voor een rol- dak- kamer- of vouwsteiger? De mogelijkheden zijn eindeloos. Iedere steiger is weer voor een andere klus geschikt.

Zo is een rolsteiger bijvoorbeeld ontzettend handig als je schilderwerkzaamheden buitenshuis wilt verrichten. Deze kan, zoals de naam al doet vermoeden, continu naar een nieuwe plek gerold worden. Daarnaast kunnen de wieltjes ook op een oneven ondergrond horizontaal worden geplaatst. Als je veel schilderwerkzaamheden in huis verricht is een kamersteiger weer geschikt. Deze beschikt over zwenkwielen dus hij moet wel op een vlakke ondergrond worden geplaatst. Zo heeft iedere steiger zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen.

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om advies in de winkel of webshop. Vertel duidelijk waar je de steiger precies voor wilt gebruiken, zo kunnen zij jou beter verder helpen.

steiger kopen

Kosten drukken

Een steiger kopen is natuurlijk een flinke investering. Veel mensen proberen de kosten te drukken door bijvoorbeeld een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Dit kan inderdaad een mogelijkheid zijn. Als je toch over een nieuw exemplaar wilt beschikken, kan je er ook voor kiezen om het slim aan te pakken. Bespreek bijvoorbeeld met je buren of zij ook interesse hebben in een steiger. Als jullie samen de aankoop verrichten, zijn jullie beiden minder geld kwijt én profiteer je allebei van de voordelen. Bovendien hoeft niemand meer een steiger te huren, waardoor je op de lange termijn sowieso goedkoper uit bent.

Is vervoer noodzakelijk?

Sommige mensen klussen niet alleen in en om hun eigen huis, maar verrichten ook werkzaamheden bij anderen. In dit geval kan het handig zijn om over een steigeraanhanger te beschikken. Hiermee kan je de steiger eenvoudig van A naar B vervoeren en weet je zeker dat deze veilig opgeborgen ligt. Bedenk wel dat het handig is om over een opbergplaats voor de aanhanger te beschikken. Je zal deze immers niet dagelijks gebruiken. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om deze in een speciale opbergplaats te plaatsen, zodat ze altijd bij de aanhanger kunnen maar deze niet in de weg staat.

Leave a Response