maandag, juli 22, 2024
duurzaamWonen

3 praktische klustips die klussen in huis leuk maken!

3 praktische klustips die klussen in huis leuk maken!.v1

Ben jij iemand die ontzettend handig is en vaak klussen in en om het huis uitvoert? Of je nu een beginnend klusser of gevorderd bent, klussen kan je zo leuk maken als je zelf wilt. Vaak horen we dat mensen vol enthousiasme aan een klus beginnen en dan halverwege afhaken. Hierdoor worden niet compleet afgeleverd en dat zorgt voor frustraties en ergernissen in huis. Als jij wilt dat je volgende klus zeker wél slaagt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Wij geven 3 praktische klustips die klussen in huis leuk maken!

1.         Kies de juiste materialen

Er is niets vervelender dan er halverwege een klus achterkomen dat je verkeerd materiaal gekocht hebt. Denk hier dan ook niet te makkelijk over. Als je op zoek bent naar houten balken, betekent dit niet dat je maar over één keuze beschikt. Hout vind je in alle soorten en maten en bovendien kan de kwaliteit verschillen per leverancier. Bereid jezelf daarom altijd goed voor en bedenk goed wat je van een materiaal verwacht. Als je er zelf niet uitkomt is het verstandig om iemand in je omgeving om hulp te vragen. Als daar geen mensen zijn die goed met hun handen kunnen werken, kan je er altijd nog voor kiezen om hulp op het internet te zoeken. Je vindt talloze sites waar je tips & tricks kunt vinden. Zo weet je precies welke materialen je moet kiezen en waar je deze het beste kunt halen.  materialen klussen

2.         Maak een klus- of bouwplan

Als je simpelweg een gaatje in een muur gaat boren, hoef je natuurlijk geen plan op te stellen. Voor grotere bouw- of klusplannen kan dit echter wel verstandig zijn. Schrijf daarom gedetailleerd op wat je wilt doen en hoe je dit aan gaat pakken. Schrijf hierbij ook de dingen op die je nog moet aanschaffen en welk gereedschap je nodig hebt om de klus te klaren. Zo kan je jezelf uitstekend voorbereiden en weet je tijdens de klus precies stap voor stap wat je moet doen. Ook handig als je mensen inschakelt om je te helpen, want zij hoeven maar één blik op jouw plan te werpen en ze zijn op de hoogte. Dat scheelt jou weer uitlegwerk!

bouwplan

3.         Maak er een feestje van!

Vaak zien we klussen in en om het huis als een ‘moetje’. Dit moet nu eenmaal gedaan worden om het wooncomfort te verbeteren. Je hebt weinig keus. Bovendien wil je niet zoveel geld kwijt zijn aan een professional. Met deze houding is het echter moeilijk om plezier te vinden in het klussen. Zorg er daarom zelf voor dat de sfeer tijdens het klussen ontspannen is, zodat je gewoon kunt genieten van wat je doet. Als alle materialen aanwezig zijn, de MDF platen voor het grijpen liggen en je direct met de klus kunt beginnen, is er geen enkel reden om in paniek te schieten. Zet daarom een muziekje op en zing luidkeels mee met jouw favoriete hits terwijl je jouw handen wonderen laat verrichten. Een paar klussen verder en je zal merken dat het meer een hobby en een uitlaatklep dan een ‘moetje’ zal worden!

Leave a Response