dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

Op zoek naar een overkapping voor jouw terras? Hier zijn wat opties!

terrasoverkapping terras

Met de hete zomer van 2018 in je gedachte, vind je het de hoogste tijd om een overkapping te (laten) maken boven het terras dat op het zuiden is gelegen, zodat je uit de brandende zon kunt zitten. Op die manier kun je toch genieten van het buitenleven en dat tot in de kleine uurtjes. Maar ook als het regent kun jij gebruik maken van je terrasoverkappingen, zelfs op een koude avond, daarvoor kun je een terras verwarmer gebruiken. Een overkapping ook op het noorden, oosten of westen bewijst je in veel gevallen een goede dienst. Het geeft je meer leefruimte. Kleine kinderen spelen langer buiten, de wat oudere kinderen chillen met hun vrienden onder de overkapping en jij kunt lekker rustig in huis je boek uitlezen. In de winter kunnen jouw kwetsbare planten onder de terrasoverkapping overwinteren. In de lente kun jij er bakken plaatsen en alvast bloemen en kruiden zaaien, sla zetten, aardbeienplanten enz. voordat ze naar buiten mogen. De overkapping dient als opslagplaats voor tuinmeubels enz. Ben jij aan het nadenken over een terrasoverkapping? Doen! Het is een aanwinst voor elke tuin, ook voor de kleinere.

Soorten overkapping

Kies een overkapping die bij het karakter van je huis past en uiteraard die je mooi vindt en voldoet aan jouw wensen en eisen. Vind je dit een moeilijke keuze, vraag advies aan de specialist. Een goed gekozen en goed geplaatste overkapping is naast een fantastische uitbreiding van je leefruimte en woongenot ook een waardevermeerdering van je huis. Zorg dat je genoeg overkappingen hebt gezien in diverse stijlen en van verschillende materialen voordat je jouw keuze maakt. Naast je budget kun je ook rekening houden met het onderhoud. Heb je zelf geen kaas gegeten van alles wat met bouwen heeft te maken, vraag de vakman om hulp. Je krijgt namelijk te maken met specifieke bouwzaken als de afwatering. Vraag voor alle zekerheid bij je eigen gemeente na of je een bouwvergunning nodig hebt, vaak zal een aannemer dit ook weten.terrasoverkapping soorten

Overkapping (laten) plaatsen

Een overkapping plaatsen dient op de juiste manier te gebeuren. Je kunt online veel info vinden en de leverancier kan je ook een eind op weg helpen. Twijfel je er echter aan of jij zelf deze klus naar behoren kunt klaren, geef dan wat meer geld uit en laat de overkapping vakkundig plaatsen door mensen die hier elke dag mee bezig zijn. Het scheelt je veel frustratie en vrije tijd. Vind jij het echter een uitdaging om zelf een overkapping te plaatsen, lees je in deze materie in en neem de tijd! Neem de tips en technieken ter harte en vraag een vriend of familielid of hij of zij kan bijspringen als je een paar handen te kort komt. Het is goed om eens na te gaan wat jouw wensen zijn en dan eens na te gaan wat het budget is waar je over beschikt. Zo vind jij het meest geschikte item voor jouw droom!

Leave a Response