maandag, juli 22, 2024
TuinWonen

Nieuwe tuinmeubelen? Hier moet je op letten!

Nieuwe tuinmeubelen? Hier moet je op letten!

Vol enthousiasme gaan de meeste mensen op zoek naar nieuwe tuinmeubelen: de zon komt als eens piepen, de tuin lonkt, en iedereen heeft wel een idee van dè ideale tuinset in gedachten. Eenmaal de toonzaal binnen, word je overspoeld door een ruime keus aan modellen én materialen.
Maar…hou zeker rekening met het onderhoud van uw tuinmeubelen,want…een aankoop van een tuintafel met stoelen, loungezetels, een bijzettafeltje…is geen jaarlijkse aankoop maar de wisselende weersomstandigheden doen hun werk. Hou dus rekening met dit bijkomend werkje wanneer u een nieuwe tuinset wil kopen.
Voor gratis advies, surf snel naar “Van der Garde Tuinmeubelen“.

Tuinstoelen en -tafels onderhouden

De meeste tuinmeubelen hebben in de winter baat van wat onderhoud. Producten gemaakt van hardhout of plastic hebben minder vaak onderhoud nodig, maar meubelen gemaakt van zachthout en metalen hebben meer zorg en aandacht nodig als ze vele jaren plezier willen geven.

Wanneer moet u tuinmeubelen verzorgen?

Voer het onderhoud aan het eind van het zomerseizoen voor de opslag van meubilair uit. Wanneer precies is nu niet zo belangrijk maar…werk wel met de juiste onderhoudsproducten én breng enkel aan wanneer het meubilair droog is.

Hoe zorg je voor tuinmeubelen?

De zorg en het onderhoud van tuinmeubelen is afhankelijk van de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Hier is een gids voor de meest voorkomende.

Kunststof meubels

Kunststof meubels zijn gemakkelijk te onderhouden :regelmatig reinigen met water en zeep, vooral als het meubilair lichtgekleurd is.
Bewaar tuinmeubelen voor de winter aan de achterkant van de garage of in een tuinhuisje, als er ruimte beschikbaar is.

Hardhouten meubelen

Hardhouten meubelen zijn de meest duurzame. Tot de meest gebruikte houtsoorten behoren: teak, eik, jatoba, meranti,…die allemaal uit zichzelf hoge niveaus van natuurlijke oliën bevatten. Hierdoor zijn ze weerbestendig en kunnen ze in de winter buiten blijven. Als alternatief kunnen Je kan deze meubelen ook onder waterdichte afdekkingen plaatsen.

De enige vereiste qua onderhoud is het één keer per jaar wassen van het meubilair met een borstel en een sopje. Hiermee worden algen en korstmossen verwijderd waar nodig.

Teak zal van een goudbruine kleur veranderen wanneer het nieuw is in een zilvergrijs wanneer het verweerd is. Als de oorspronkelijke kleur uw voorkeur heeft, kan een teakbeschermer worden aangebracht, maar dit verwijdert de natuurlijke patina. Teak van goede kwaliteit kan vele jaren meegaan zonder enige behandeling.

Naaldhout meubilair

Behandeld naaldhout zoals den. Dit is goedkoop en direct beschikbaar bij Van der Garde Tuinmeubelen .

Om het in goede staat te houden, moet u de oppervlakken regelmatig met een product voor houtreiniging wassen en daarna behandelen met een beits of houtverf. Dit gebeurt idealiter elk jaar, of eerder indien nodig.Breng de beits of verf aan bij droog weer

Metalen tuinmeubelen

Metalen meubels moeten worden schoongemaakt en gecontroleerd op roest. Dit kan voorkomen in met plastic gecoate metalen meubels waar scheurtjes in het plastic zitten.Behandel eventuele schade met roestwerende verf na het verwijderen van los materiaal. Verbindingen en bevestigingen moeten mogelijk worden geolied om vrij bewegen mogelijk te maken. Overschilder om de twee tot drie jaar tegen gure weersomstandigheden.

Leave a Response