maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Tips bij het zoeken naar een mooie nieuwe bank

Tips bij het zoeken naar een mooie nieuwe bank

Welke stijl past bij mij? Hoeveel zitplaatsen heb ik eigenlijk nodig? Voor welk materiaal kies ik? Past een degelijke hoekbank eigenlijk wel in mijn woning? Een bank kopen is zo makkelijk nog niet. Dit zijn dan ook vast allemaal vragen die door je hoofd spoken zodra je een bank wilt kopen. Want waar let je op? Waar hou je allemaal rekening mee? En belangrijker nog: hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? In dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg met enkele handige tips bij het zoeken naar een mooie nieuwe bank.

De maximale afmetingen van de bank

Voordat je op zoek kunt gaan naar een nieuwe bank is het eerst belangrijk om te bepalen hoe groot deze maximaal mag zijn. De bank mag uiteraard niet te groot voor de ruimte in de woonkamer zijn. Ook is het belangrijk dat hij niet te klein is. In een zeer grote woonkamer zal een simpele tweezitter al snel wegvallen. Daarom is het belangrijk dat de bank precies goed past, er voldoende loopruimte overblijft en voldoende zitruimte biedt.

Let bij het kopen van een nieuwe bank dus niet alleen op de beschikbare ruimte, maar ook naar de verhouding tussen de beschikbare ruimte en de grootte van de woonkamer. Wellicht past een grote hoekbank ook in een kleine woonkamer, maar past hierdoor vrijwel verder niets meer in de ruimte. Het gaat er dus niet per se om óf het past, maar hoeveel ruimte er overblijft en of dit in verhouding is tot elkaar.

Aantal zitplaatsen

Ook het aantal zitplaatsen is natuurlijk van belang. Wanneer je pas met z’n tweetjes gaat samenwonen heb je misschien nog niet zo veel aan een enorme grote bank. Hoewel, misschien is het wel prettig als er vaak veel visite over de vloer is. Een gezin met kinderen heeft wellicht ook weer baat bij een grotere bank. Hoewel gezinnen met jongere kinderen vaker zullen opmerken dat de kinderen toch niet plaatsnemen op de bank. Kortom: het aantal zitplaatsen bepaal je niet alleen aan de hand van de gezinssamenstelling, maar ook door de mate waarop de bank gebruikt zal worden te beoordelen.

Functie van de bank bepalen

Iedere bank beschikt over andere eigenschappen. Er is geen goed of fout. Terwijl een goede vriend dol is op die ene bank, vind jij dit maar helemaal niet lekker zitten. Een bank kopen is heel persoonlijk. Iedereen heeft eigen wensen. Er is dan ook geen goed of fout. Het is daarom belangrijk om na te gaan wat jij belangrijk vindt bij het kopen van een nieuwe bank. Aan welke eigenschappen moet deze voldoen? Hou je ervan om na het werken lekker te loungen? Of ben je juist meer van een actieve zit?

Ook leeftijd en de lichamelijke conditie kan hier een rol in spelen. Zo zal een ouder echtpaar meer baat hebben bij een hardere bank met een actieve zit, omdat ze hier makkelijker uit kunnen opstaan. Dit terwijl een jonger stel liever lekker languit ligt.

Leave a Response