zaterdag, december 3, 2022
InterieurSlaapkamerWonen

Japanse slaapkamer ideeën: simpel doch smaakvol

Japanese slaapkamer

Ben je opzoek naar Japanse slaapkamer ideeën en vind je het maar lastig om iets passends te vinden? Dat vinden wij helemaal niet vreemd! Steeds meer mensen vallen voor de charmes van het Japanse interieur. Ondanks de populariteit voor deze stijl zien we ook dat er nog niet zoveel over te vinden is. Zonde eigenlijk! Toen we op onderzoek gingen naar deze stijl zagen we al gauw dat deze gekenmerkt wordt door eenvoud. Het klinkt heel erg simpel, niet is echter minder waar. Een simpele en eenvoudige kamer stijlvol houden is al een werk op zich. Met dit artikel hopen we je goed op weg te helpen naar een prachtige, serene Japanse slaapkamer. We geven een aantal Japanse slaapkamer ideeën en vertellen meer over de kenmerken van deze stijl. Lees je mee?

Japanse slaapkamer ideeën: dit zijn de kenmerken van de Japanse stijl

Alvorens je aan de slag kunt gaan met het omtoveren van jouw slaapkamer in de Japanse stijl, is het eerst belangrijk om te beseffen waar deze stijl eigenlijk voor staat. Wat de kenmerken precies zijn. Zonder deze wetenschap is het ook lastig om de kamer in te richten. Wij hebben de belangrijkste kenmerken voor jou op een rijtje gezet:

  • Eenvoud: de Japanse stijl kenmerkt zich vooral door eenvoud. Het klinkt misschien simpel om tierelantijntjes en overbodige decoratiestukken weg te laten, maar de kunst van het weglaten is moeilijker dan je zou denken. Want hoe zorg je voor sfeer zonder al te veel meubelstukken en decoraties te gebruiken? Dat is iets waar we later dieper op in gaan.
  • Respect voor de ruimte: dit is iets wat de Japanners enorm belangrijk vinden en wat we ook terugzien in onze Japanse slaapkamer ideeën. Je moet respect hebben voor de ruimte die je bezit. Niet iedereen is zo fortuinlijk met een dak boven het hoofd en een mooie ruimte om in te slapen. Respecteer dat ook! Dat betekent dat je de kamer niet helemaal hoeft te zetten. Lege ruimtes mogen en zijn ook mooi. Ze staan voor de rijkdom en ruimte die je bezit.
  • Simpele meubels: we kennen allemaal wel de films waar Japanse mensen op een kussentje bij hun tafel zitten of op een matje op de grond slapen. Natuurlijk hoef je dat niet zo extreem door te voeren, maar dat weergeeft wel een beetje het gevoel en het idee achter de Japanse stijl. Kies dan ook voor simpele en eenvoudige meubels, en een makkelijk opgemaakt bed met bijvoorbeeld een wasbaar dekbed.

Simpel doch smaakvol: hoe bereik je dat?

Simpel doch smaakvol. Het klinkt enorm mooi, maar tevens ook erg moeilijk. Want hoe hou je iets wat heel simpel is, ook stijlvol? Gaat er niet heel veel sfeer verloren door te kiezen voor eenvoud? Als we kijken naar de slaapkamertrends van andere culturen, zoals de Arabische slaapkamer ideeën, zien we al snel dat wij ‘verwend’ zijn met de rijkdom om ons heen. We willen alles maar meer en beter dan een ander, want dat brengt sfeer. Uiteraard is daar niets van waar. We moeten enkel zoeken naar andere manieren om sfeer te brengen in de ruimte. De Japanners gebruiken daar natuurlijke elementen voor. Denk hierbij aan stenen, maar ook aan planten. Natuur is enorm belangrijk voor de Japanners. Zo worden bamboeplanten zeer vaak gebruikt in de slaapkamer. Simpel doch smaakvol betekent dat je moet zoeken naar andere manieren om sfeer in een ruimte te brengen. Dat resulteert in een zoektocht door diverse culturen en Japanse slaapkamer ideeën. En laten we nu wel wezen, stiekem is dat best wel leuk!

Leave a Response