maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Een mini make-over in je woonkamer verricht wonderen

make over woonkamer

Met weinig geld kun jij jouw woonkamer gezelliger maken, meer sfeer in huis! Daarvoor hoeft niet altijd een rigoureuze aanpassing of verandering te worden gedaan. Juist met kleine aanvullingen kun je een mooie verandering te weeg brengen. Die saaie bank kan opgevrolijkt worden met leuke kleurrijke kussentjes. Ook door een (ander) vloerkleed krijgt de woonkamer een totaal andere uitstraling. En wat te denken van het schilderen van één muur in een opvallende of warme kleur? Vind je dat teveel werk, hang dan een mooie poster op, of een collage. Ook accessoires als een vaas, nieuwe bloempotten, een spiegel boven het dressoir geven jouw woonkamer een nieuwe look. Je hoeft geen vermogen te bezitten om jouw woonkamer te verfraaien. Je zult er zelfs trots op zijn dat jij met weinig geld een mini make-over realiseert in jouw woonkamer. Schakelmateriaal speelt daarin ook een grote rol. Je kunt alles op elkaar aan laten sluiten, qua kleur en design. Daarvoor kun je kijken bij Jung schakelmateriaal van Elektrobode.nl.

Soms wil je wat anders

Je bent zo langzamerhand uitgekeken op je huidige interieur, maar hoe pak je dat aan met een klein budget? Je bekijkt eerst welke spullen er nog jaren mee kunnen zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Vervolgens ga je op zoek naar artikelen die niet duur zijn, maar wel een positieve verandering in je huidige interieur brengen. Een fijne leeslamp bij jouw favoriete stoel bijvoorbeeld, een leuke ladenkast voor alles dat rondslingert, of een open kast met manden en bakken, waarin jij een heleboel spullen kunt opbergen. Zo’n kast is praktisch (nooit meer iets kwijt) en ziet er erg gezellig uit. Je kunt namelijk voor verschillende maten en diverse kleuren manden en bakken kiezen.

iets anders woonkamer

Hoe doet ze dat toch?

Alweer heeft die vriendin een ander interieur. Hoe doet ze dat toch? Bij navraag bleek, dat er in de woonkamer niet zoveel was veranderd. Veel spullen waren blijven staan. Een oud kastje kreeg een andere kleur, het vloerkleed was van voor naar achter gelegd, de bank kreeg een andere plaats en er was een leuk leeshoekje ingericht. De indeling was erg speels geworden door het schuiven met de meubels. Enkele artikelen waren toegevoegd, leuke accessoires als nieuwe kussentjes, wat kaarsjes in een groep bij elkaar gezet, een hele grote poster die voor diepte zorgde werd aan de muur gehangen en er werd een mooie leeslamp toegevoegd. Dat ze met zo weinig geld zo’n make-over heeft gerealiseerd! Knap hoor! En toch kun jij dat ook. Door veel te kijken naar andere interieurs in je omgeving en online. Kies voor jezelf datgene wat je leuk wilt en ook graag in jouw woonkamer wil plaatsen. Vaak is de basis al goed en hoef je slechts wat gezellige spullen toe te voegen. Je vindt genoeg inspiratie online. Je kunt ook zelf aan de slag gaan en die oude spullen van je oma en opa van een modern kleurtje voorzien, waardoor ze als nieuw staan te pronken bij jou in huis. Hergebruiken van spullen is zo gek nog niet.

Leave a Response