dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Liefhebber van de betonlook? Kies voor gietvloeren of beton cire!

Liefhebber van de betonlook? Kies voor gietvloeren of beton cire!

Vloeren met een betonlook zijn tegenwoordig vrij populair. Er zijn verschillende soorten betonlook vloeren. De vloeren die momenteel het populairst zijn, zijn de gietvloeren en de vloeren van beton cire. De vloeren hebben vrij veel overeenkomsten. Zo hebben de vloeren ook qua uitstraling relatief veel van elkaar weg. Er zitten echter ook verschillen tussen deze twee vloeren. Als je een nieuwe vloer aan wilt laten leggen en een liefhebber bent van de betonlook vloeren, raden we je aan om deze blog goed door te lezen.

De verschillen tussen gietvloeren en beton cire

Laten we beginnen met het verschil tussen de gietvloer en de vloer van beton cire. Een gietvloer wordt, zoals de naam doet vermoeden, gegoten. Dat is bij een beton cire vloer niet het geval. Die vloer moet volledig met de hand worden uitgevlakt. Je koopt hierdoor ook altijd een unieke vloer. Dat is voor een gietvloer met betonlook echter niet anders. Het grootste verschil is dus echt dat de gietvloer gegoten wordt, en de vloer van beton cire niet.

Beide vloeren zijn naadloos

De gietvloer en de beton cire vloer hebben ook veel overeenkomsten. Zo zijn de vloeren allebei naadloos. Dit kan een groot voordeel hebben. Hierdoor zijn de vloeren namelijk hygiënischer dan vloeren met naden. Zowel de gietvloer als de beton cire vloer zijn dus een goede keuze als je snel last hebt van allergieën. De vloeren zijn hierdoor ook gemakkelijk schoon te houden. Dit kan namelijk eenvoudig met een bezem, stofzuiger en dweil. De vloeren kunnen ook allebei goed tegen vocht.

De gietvloer is geschikt voor het bedrijfsleven

De vloer van beton cire zie je overigens bijna niet terug in het bedrijfsleven, terwijl je de gietvloer wel veel in bedrijfspanden tegenkomt. Dat komt wellicht doordat de gietvloer behalve hard, ook enigszins flexibel is. Hierdoor ontstaan er niet snel deuken of krassen in de gietvloer. Bovendien is het aanleggen van de gietvloer minder arbeidsintensief.

Voor particulieren kunnen beide vloeren echter interessant zijn. Tenzij je op zoek bent naar een vloer voor in je garage bijvoorbeeld, want dan is de gietvloer de betere keuze. Voor in de badkamer of in de woonkamer zijn beide vloeren zeer geschikt.

Beton cire is ook te gebruiken voor de wanden in je woning

Beton cire heeft echter ook weer een uniek voordeel. Beton cire kan namelijk ook toegepast worden op wanden. Dit geldt voor een gietvloer niet. Doordat beton cire ook op de wand toegepast kan worden, kun je met beton cire een ruimte echt tot een geheel maken. De badkamer van beton cire is bijvoorbeeld zeer geliefd.

Welke vloer is het meest geschikt voor jou?

Welke vloer nu het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wil je je badkamer omtoveren tot één geheel, dan is beton cire de betere keuze. Heb je een ruimte waar geklust of gesport wordt, dan is de gietvloer waarschijnlijk een beter idee. Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan informeren door een specialist die beide vloeren aanbiedt.

Leave a Response