dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

Kies de parasol die bij jouw past!

Kies de parasol die bij jouw past!

Er zijn een aantal dingen die u moet overwegen bij het kopen van een parasol. Door de diversiteit in de vele ontwerpen, is het best moeilijk de juiste keuze te maken om een naadloze overgang van binnen naar buiten te creëren. De tegenwoordig verkrijgbare schitterende modellen in combinatie met weelderige tuinmeubelen laten u genieten van de natuur, zonder in te boeten aan stijl of comfort.

Zodra de lente en zomer arriveren zult u meer tijd buiten doorbrengen bij het zwembad of lekker loungen in de tuin. Om te zorgen voor verkoeling en bescherming tegen de zon voor u en uw gasten, is het belangrijk te zorgen voor voldoende schaduw. Een parasol is een prima oplossing, in plaats van een meer permanente constructie. De juiste parasol kiezen kan een uitdaging zijn.

Op basis van uw huis, omgeving, budget en voorkeur zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Het hebben van een tuinparasol is een “must”, als het gaat om zonwering, bescherming tegen UV-stralen en hitte, dit terwijl we er toch tussentijds stijlvol uit willen zien. Hier zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het kiezen van de parasol die past bij uw situatie en levensstijl.

Parasol zijn er in vele typen en uitvoeringen. Bekijk de vele soorten en aanbieding vierkante parasols van parasol-shop.nl of neem contact op met de klantenservice@parasol-shop.nl voor een bezoek aan de showroom.

1. Bekijk eerst waar de parasol moet komen.

Bij het kiezen van de door u gewenste parasol voor uw achtertuin of patio, zou u moeten overwegen waar hij geplaatst zou moeten worden, zodat het doel van zonwering goed tot zijn recht komt. Er zijn eigenlijk twee categorieën parasols, namelijk: de standaard- tafel parasol en de zweefparasol. De zweefparasol wordt gebruikt in ruimtes met vrij veel beenruimtes, ze zijn geschikt voor diverse soorten terrasmeubilair van elke grootte en vorm ‒ zoninval afhankelijk. Een tafel parasol wordt in principe in het midden van de terrastafel geplaatst, die dient als middelpunt beenruimte.

2. Kies voor de juiste parasolvoet.

Het is belangrijk een goede steun voor uw parasol te hebben. De standaard of basis hangt af ‒ hoe en waar u de parasol gaat gebruiken. Bij het kiezen van de basisvoet voor zweefparasols, zou u een zware ondersteuning moeten overwegen in verband met slechte weersomstandigheden. Dit soort type parasols vereist een zwaardere basis dan de standaard parasol die stabiel in een tuintafel geplaatst kan worden.

3. Hoe groot moet de parasol zijn?

De grootte van de parasols wordt bepaald door de diameter ervan te meten. Bij het kiezen van de exacte grootte van de parasol, moet u de tafel, stoelen of de ruimte die verduisterd moet worden meten. De basisregel bij het berekenen hiervoor is: de diameter van parasol moet altijd tenminste 120 à 150 cm groter zijn dan het beoogde gebied dat moet worden overdekt.

hoe groot moet parasol zijn

4. Op welke parasolframe valt de keuze?

Er zijn twee soorten frames beschikbaar om uit te kiezen ‒ metalen en houten parasol frames. Het selecteren van het frame is afhankelijk van hoe de parasol gebruikt gaat worden en past hij bij het thema van bijvoorbeeld tuin of patio. Metalen parasols maken gebruik van push-up systeem of opendraaier met kantelmechanisme, hiermee kan het hellingsvlak in elke richting worden bepaald. Een houten parasol wordt meestal handmatig geopend met behulp van een katrolmechanisme en kan niet worden geroteerd. Hard- en teakhout zijn de meest voorkomende soorten die verkrijgbaar zijn.

5. Recht of kantelbaar?

Met een kantelbare parasol heeft u iets meer profijt als het gaat om bescherming tegen de zon. Deze systemen zijn er in verschillende uitvoering, maar knik en hendelmechanisme zijn de meest gangbare.

6. Kies voor het juiste materiaal.

Het doel is uiteindelijk om gevaarlijke zonnestralen te blokkeren op je terras. Dit is wel afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. De meest gebruikte materialen zijn PVC, canvas en schaduwdoek. PVC-materiaal kan 100% UV-licht blokkeren en is weerbestendig. Canvas is een duurzame stof die de zon effectief blokkeert. Het is niet waterdicht, maar kan daar wel tegen behandeld worden. Schaduwdoek blokkeert 90-95% UV-stralen. Geeft matige bescherming tegen regen, maar is niet volledig waterdicht.

 

Leave a Response