dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Verschillende multifunctionele kledingkasten

Multifunctionele kledingkasten

Iedereen heeft natuurlijk een kast nodig om al zijn kleding netjes in op te bergen. Het staat netjes, mooi en geeft een bepaalde uitstraling aan de slaapkamer. Maar wat nou als je niet zoveel ruimte hebt in je huis, en dus geen plek hebt voor een mooie, grote garderobekast? Multifunctionele kledingkasten zijn dan de uitkomst!

Niet iedereen heeft de ruimte voor een mooie walk-in closet, maar dat betekend niet dat je het dan met een standaard kast moet doen. Er zijn talloze opties voor jouw speciale kast, echt waar. Er zijn kasten met een geweldig design, die weinig ruimte innemen. Ideaal dus als je niet heel groot woont, of gewoon niet veel plek hebt voor een kolossale kast.

Open kast

Wat dacht je bijvoorbeeld van een open kast, met planken op verschillende hoogtes? Zo creëer je diepte, je kunt er veel in kwijt en omdat het langs de muur word geplaatst, neemt het ook niet veel ruimte in. Je kunt hierbij ook afwisselen met bijvoorbeeld een ladekast, die je tussen twee planken in plaatst, voor een speels effect.

Een ander idee voor een multifunctionele kast is één grote, ruime kast in de woonkamer te plaatsen. Hierin kun je alles opbergen, waardoor je meer ruimte overhoud voor je meubels. Het design kun je combineren met spiegels, dat staat mooi en het geeft ook een ruimer effect.

Ook als je een slaapkamer hebt met een schuin dak, zijn er mogelijkheden. Je kunt een op maat gemaakte kast plaatsen onder de schuine wand, waarbij je elke stukje muur goed benut, maar je kunt er ook voor kiezen de kast iets verder van de muur af te plaatsen. Op deze manier hou je een stuk ruimte over tussen de kast en de muur, waarbij je bij de schuine wand nog planken kunt plaatsen, of een kledingrek. Zo creëer je een extra hoek in je slaapkamer.

Ook wanneer je klein woont, kun je een kast plaatsen. Denk hierbij aan een plek in de gang, onder de trap of in een nis of hoek. Er zijn heel veel mogelijkheden, wanneer je logisch denkt.

Multifunctionele kasten plaatsen

Multifunctionele kasten zijn op heel veel verschillende plekken te plaatsen, juist omdat ze voor meer dingen dienst kunnen doen. Je kunt hem bijvoorbeeld ook in de woonkamer plaatsen. Door hetzelfde kleurenpalet te gebruiken valt de kast minder op en is het al gauw een geïntegreerd onderdeel met de rest van de meubels die in de woonkamer staan.Multifunctionele kledingkas woonkamer

Vergeet ook niet na te denken over de deuren van je kast. Een deur kan onbewust voor extra ruimte zorgen, maar de deur kun je natuurlijk ook weg laten. Door bijvoorbeeld een gordijn te hangen voor de ingang van de kast, creëer je een hele nieuwe look met een fijne sfeer. Krijg je visite? Dan doe je het gordijn gewoon dicht, en niemand die ziet wat jij allemaal in je kast hebt hangen en liggen. Als je voor een romantische gordijnstof kiest, krijg je een hele warme en klassieke sfeer, zonder dat je daar verder heel veel moeite voor hebt hoeven doen.

Leave a Response