maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Designverlichting van Italiaanse bodem

Italiaans design… bij het woord alleen al krijgen we de kriebels en hebben we spontaan zin in een bord warme pasta en een gezellig avondje langs de Italiaanse grachten. In Nederland zijn we dol op Italië en dan vooral op de talloze producten die hier vandaan komen. Vooral de hoeveelheid design meubels en lampen zijn zeer geliefd in ons land. ‘Made in Italy’ is een keurmerk dat direct een belofte doet. Bij Italië denken we aan kwaliteit, een lange levensduur en duurzaamheid. Bovendien verwachten we de meest karakteristieke kenmerken van Italiaans design: eenvoud, functionaliteit, een tikje glamorous en het gebruik van robuuste materialen. Wil jij design verlichting van Italiaanse bodem aanschaffen? Dan kan je bijna geen verkeerde keuzes maken. In dit artikel vertellen we meer over de twee meest populaire Italiaanse merken in ons land: Flos en Artemide.

Verlichting van Flos

Flos is een zeer geliefd merk in ons land. Dit merk is opgericht door een Italiaans familiebedrijf en is al jarenlang een zeer populaire speler op de markt. Het bedrijf zag voor het eerst het levenslicht in 1962. Het merk werkt met een heel scala aan bekende ontwerpers en proberen gezamenlijk tot unieke eindresultaten te komen. Kenmerkend voor Flos is de grote diversiteit binnen hun collecties. Ze produceren niet alleen klassiek Italiaans design, maar proberen ook met innoverende ideeën te komen. Hierdoor is er eigenlijk voor ieder wat wils te vinden. Van klassiek tot modern, niets is te gek. Het design lijkt ons altijd weer te verrassen. Kenmerkend is het vakmanschap. Ieder product wordt met enorme precisie vervaardigd. De elementen worden bijgeschaafd totdat ze een perfect eindproduct kunnen leveren. Puur Italiaans design!

flos lamp

Artemide

Artemide is misschien wel het oudste Italiaanse designlabel dat in Nederland verkrijgbaar is. Dit merk produceerde voor het eerst designverlichting in 1958. Inmiddels is haar naam niet meer weg te denken op de markt en kunnen kenners niet meer zonder hun unieke ontwerpen. Sterker nog: dit merk wordt als het grootste en meest gerenommeerde verlichtingsmerk ter wereld beschouwd! Dat is uiteraard niet voor niets.

Artemide onderscheidt zich van ieder ander merk door de vooruitstrevende kwaliteit, bijzondere ontwerpen en functionele doeleinden. Daarnaast wordt er uiteraard ook veel aandacht aan de uitstraling besteedt. Volgens typisch Italiaans gebruik is er altijd sprake van een glamorous en stijlvol tintje. Dankzij deze Italiaanse knipoog zijn de designverlichting van Artemide ontzettend populair geworden. De kans is groot dat je al eerder lampen van Artemide bent tegen gekomen. Tegenwoordig worden ze regelmatig vertegenwoordig in openbare gelegenheden. Denk niet alleen aan restaurants en hotels, maar ook aan winkels en zelfs bij diverse werkplekken. Artemide is niet meer weg te denken uit Nederland en is daarmee het meest geliefde Italiaanse merk in ons land.

Ben jij op zoek naar dé perfecte lamp? Doe dan goed research online en laat je verrassen door de diverse stijlen, kleuren en maten. Zo krijg je een duidelijk overzicht van het aanbod en is het maken van een definitieve beslissing een stuk eenvoudiger geworden.

Artemide

 

Leave a Response