zaterdag, december 3, 2022
KeukenWonen

Keuken renoveren zonder grote verbouwing? Dit is hoe!

Keuken renoveren

Wil jij je keuken een nieuwe uitstraling geven, maar heb je geen energie, tijd en geld voor een grote verbouwing? Geen zorgen! Met de tips uit dit artikel kun jij de keuken een nieuwe look geven, zonder een maand in een bouwval te moeten leven. Met een aantal aanpassingen en leuke accessoires kom je al een heel eind! Benieuwd? Lees dan gauw verder. 

Vervang de bovenste keukenkastjes voor een mooie plank

Heb jij én boven én onder keukenkasten? Dan zou je de bovenste keukenkastjes kunnen inwisselen voor een hippe (houten) plank. De hele keuken volstouwen met keukenkastjes is van vroeger en vaak helemaal niet nodig. Want zeg nu eerlijk, zitten al deze kasten vol met spullen die je écht (dagelijks) nodig hebt? Precies! De bovenste kasten weghalen brengt daarnaast veel meer ruimte in de keuken. Het oogt “luchtiger” en daarom frisser, ideaal voor de kleine keuken! Vervang de kasten voor een grove houten plank en plaats hier je mooist servies of leuke accessoires op. Denk aan glazen potten met pasta en zaden, vrolijke groene planten of potjes met kruiden. Kleurrijke schaaltjes en koffiekopjes doen het ook altijd goed!

Wrap je keuken

Wist je dat je tegenwoordig ook je keuken kunt laten ‘wrappen’. Ja je leest het goed! Je kunt je keuken laten wrappen in een andere kleur. Er zijn namelijk bedrijven die de folie van de keukenkastjes kunnen vervangen. Zo wordt je keuken met speciaal ontwikkelde interieurfolie in een nieuw jasje gehesen. Alle zichtbare delen aan de oppervlakte worden gewrapped, waardoor de folierand niet zichtbaar is. Deze bedrijven beschikken over een uitgebreid aanbod aan foliën, waardoor je precies de stijl en kleur kunt kiezen die jij mooi vindt. En de best of all: geen troep en geen gedoe. Binnen 1 à 2 dagen heeft jouw keuken een geheel nieuwe look! Let op: het keukenblad wordt niet meegenomen, kies daarom voor een kleur die bij je keukenblad past of laat deze vervangen. 

Verander de spatwand 

Het vervangen van de spatwand in de keuken is een relatief kleine ingreep met een groot effect! De spatwand of achterwand is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar hiermee kun je de keuken een heel nieuw uiterlijk geven. Er zijn tegenwoordig allemaal type spatwanden mogelijk. Van een luxe zwarte marmeren of donkergroene spatwand of een achterwand met speelse mintgroene of aquablauwe hexagon tegels. Je kunt ook voor behang kiezen, dat is een leuke en eveneens voordelige oplossing. Mag het nog wat spannender? Kies dan voor 3D tegels!

Kies een nieuwe, stijlvolle kraan

Ook kleinere accessoires kunnen je keuken een andere uitstraling geven. Een voorbeeld daarvan is de keukenkraan. En dan hebben we het natuurlijk niet over een simpele chromen kraan, maar een gekleurde kraan! Gekleurde kranen zijn hip en hebben de power om spanning en contrast te creëren. Matte koperen kranen zijn bijvoorbeeld erg geliefd en passen goed bij diverse soorten designs en kleuren. Van oud roze en aqua blauw tot klassiek, retro en modern. Ook de zwarte kraan is populair. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een kraan zwart op wit! Je kunt er tevens voor kiezen om de zwarte kranen ook elders in huis te plaatsen voor een uniform geheel. Denk aan een zwarte badkraan in de badkamer en een zwarte fonteinkraan in het toilet. Super gaaf!

Zie je wel: je keuken in een ander jasje hijsen hoeft niet veel werk te zijn. Met een aantal aanpassingen kom je al een heel eind! Wij zijn benieuwd naar het resultaat van jouw keuken!

Leave a Response