maandag, juli 22, 2024
BadkamerInterieur

3 redenen om te kiezen voor een douchewand in de badkamer

3 redenen om te kiezen voor een douchewand in de badkamer

Toe aan een make-over in de badkamer? Of ga je wellicht binnenkort verhuizen en wil je een geheel nieuwe badkamer laten installeren? Dan ben je vast al de nodige inspiratie aan het opdoen. Maar heb je ook al eens nagedacht over de aanschaf van een douchewand in de badkamer? Douchewanden beschikken namelijk over talloze voordelen. Zowel op het gebied van hygiëne als op het gebied van comfort en gemak.

Benieuwd of een douchewand ook iets voor jou is? Wij hebben de drie grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

1.      Eenvoudiger schoon te maken

De douchewand wint steeds meer aan populariteit. Dat komt met name doordat het een veel schonere keuze is. Dit wordt veroorzaakt door een aantal belangrijke voordelen. In de meeste gevallen wordt een douchewand namelijk behandeld met een speciale afwerking. Hierbij kun je denken aan een antikalk-behandeling, maar ook aan een specifieke afwerking waardoor vuil en stof zich minder gemakkelijk weet te hechten. Hierdoor zijn dergelijke zaken gemakkelijker te verwijderen en is het een stuk eenvoudiger om de wand langdurig schoon te houden, zonder hier al te veel tijd aan te besteden.

Nog een groot voordeel van een douchewand ten opzichte van een douchegordijn of douchecabine is dat er geen rails schoongemaakt moet worden. Bovendien zijn er ook geen hoekjes of gaatjes aanwezig waar vuil zich in weet op te hopen. In plaats daarvan geniet je van een complete en bovenal strakke afwerking die veel gemakkelijker schoon te houden is. Vuil en stof kan zich minder gemakkelijk nestelen, waardoor je van meer hygiëne in de badkamer profiteert.

2.      Veilige keuze

De douchewand bestaat al heel wat jaren. Toch hadden douchewanden in het begin een niet al te goed imago. Zo waren veel mensen bang dat glas in de badkamer enorm gevaarlijke situaties kon veroorzaken. Je moet er immers niet aan denken dat iemand per ongeluk tegen de douchewand glijdt en deze vervolgens breekt. Zeker met kinderen.

Gelukkig zijn douchewanden door de jaren heen steeds veiliger geworden. Een douchewand beschikt namelijk vrijwel altijd over veiligheidsglas. Hierdoor kan deze enorm goed tegen een stootje. Zelfs wanneer jij of je kinderen hier hard tegenaan zullen stoten, zal dit maar zelden echt een onveilige situatie opleveren. Zelfs wanneer het glas het wel zwaar genoeg te verduren krijgt, zal deze vrijwel nooit breken en enkel een barst vertonen.

Toch is niet iedereen even tevreden over een douchewand. Met name doordat de wand doorzichtig is. Aan de ene kant kan dit bijvoorbeeld betekenen dat de douchewand minder goed zichtbaar is, waardoor men hier tegenaan kan lopen. Aan de andere kant is degene die aan het douchen is ook veel beter zichtbaar is. Gelukkig zijn dergelijke problemen eenvoudig te voorkomen door een sticker op bepaalde delen aan te brengen of voor glas met zowel een helder als een mat deel te kiezen.

3.      Eenvoudig te plaatsen

Eén van de grootste voordelen van douchewanden is dat ze zeer eenvoudig te plaatsen zijn. Er komt maar zelden een installateur aan te pas. De plaatsing is niet alleen relatief eenvoudig, maar in de meeste gevallen wordt ook een nette en duidelijke handleiding meegeleverd. Hier staat per stap duidelijk aangegeven wat men moet doen om de douchewand veilig en netjes te plaatsen. Op die manier kun je geheel zelf aan de slag, waarmee je eenvoudig wat extra kosten kunt drukken.

Leave a Response