maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Hoe je met leer behang een uniek interieur samenstelt

Hoe je met leer behang een uniek interieur samenstelt

Ben jij een echte durfal en op zoek naar iets nieuws om aan je interieur toe te voegen? Maar ben je niet zo van de standaard muur- en vloerbekleding? Dan hebben wij een uitstekende oplossing voor je: leer behang is namelijk helemaal hot op dit moment! Daarnaast is het ook nog eens de perfecte keuze voor iedereen die wel eens een gokje durft te nemen. Leer aan de kleur klinkt spannend, misschien wel een beetje té spannend, maar het is echt minder extreem dan je zou denken. Mits goed gecombineerd kan het eigenlijk in ieder interieur worden gebruikt. Het geeft het huis niet alleen een stoere uitstraling, maar biedt ook extra luxe en klasse.

Waarom voor leren wandbekleding kiezen?

Hoewel er genoeg mensen zijn die nog nooit van leren wandbekleding hebben gehoord, is het zeker geen nieuwe muurbekleding. Leer aan de muren bestaat al heel wat jaren, maar is in het afgelopen jaar echt aan een opmars nodig. Wellicht heeft dit ook wel iets te maken met de coronacrisis. We zijn momenteel druk op zoek naar manieren om onze woningen interessanter te maken en fijner om een langere tijd in te verblijven. Voor net dat beetje extra pit ben je bij leren wandbekleding aan het juiste adres. Naast de algehele uitstraling van leer biedt dit ook nog eens een aantal andere grote voordelen:

  • Het is water- en vlekafstotend. Hierdoor blijft de wandbekleding langer mooi en wordt het minder snel vies. Daardoor is het ook ideaal met (jonge) kinderen.
  • Leer isoleert en straalt extra warmte uit. Door de muren extra te isoleren, ontsnapt er minder warmte uit huis. Hierdoor zal je gedurende de wintermaanden minder te hoeven stoken. Iets wat je duidelijk terug gaat zien in de energierekening.
  • Leren wandbekleding is zeer gemakkelijk te onderhouden en daarmee ook erg hygiënisch. Dit maakt het de perfecte wandbekleding voor mensen die gevoelig zijn voor vuil en stof. Bijvoorbeeld doordat hun gezondheid te wensen overlaat.

In alle soorten en maten verkrijgbaar

Wie denkt dat leren wandbekleding erg eentonig is, heeft het goed mis. Leren muurbekleding is namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt niet enkel kiezen uit leer, maar ook uit verschillende patronen. Deze wandbekleding wordt doorgaans geleverd met tegels die eenvoudig aan de muur gekleefd kunnen worden. Je beschikt hierbij over enorm veel keuzes. Motieven, patronen, noem maar op! Hou je wel van een gekke en stoere uitstraling in huis? Kies dan voor een krokodillenmotiefje! Ben je dol op wild? Wat dacht je dan van een slangenpatroon? Werkelijk alles is mogelijk!

Dacht je dat leren wandbekleding enkel geschikt is voor single mannen? Dan maak je een grote fout. Leer kan werkelijk voor iedereen. Het kan zelfs heel vrouwelijk zijn. We zeiden het al eerder: de tegels zijn in heel veel verschillende patronen en motieven verkrijgbaar. Ook in motiefjes die heel goed bij de vrouw passen. Denk bijvoorbeeld aan een leren wandtegel met gedetailleerde stiksels of zelfs met een kanten afwerking. Leren wandbekleding is voor iedereen. Jong, oud, man of vrouw.

Leave a Response