maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

De belangrijkste meubeltrends in 2021!

De belangrijkste meubeltrends in 2021!

Het jaar 2020 loopt weer ten einde (en wát een jaar was dat zeg!). Dat betekent dat we niet alleen uitkijken naar een nieuw jaar, maar de komende weken ook overspoeld worden met nieuwe trends op het gebied van kleding en interieur. In de wereld van meubels is het nooit saai. Deze is altijd in ontwikkeling en ieder jaar zien we weer geheel nieuwe trends verschijnen. Ben jij toe aan een nieuw interieur? Of wil je misschien enkele aanpassingen maken aan een specifieke ruimte in huis? Laat je dan eerst inspireren door de volgende meubeltrends van 2021, alvorens je een bezoekje aan HACO wonen en slapen brengt. Lees mee & geniet!

Duurzaam

Duurzaam blijft ook in 2021 één van de belangrijkste woontrends. We denken tegenwoordig steeds meer na over de invloed die we zelf uitoefenen op het milieu. Zeker nu in de coronatijd is maar weer gebleken dat we op de natuur geen grip hebben. Daarom is het juist nu zo belangrijk om de natuur wat rust te gunnen. Duurzame producten helpen hierbij. Ben je dus op zoek naar nieuwe meubels in 2021? Kies dan met name voor meubels met een lange levensduur en die onder goede omstandigheden zijn geproduceerd. Zo draag je je steentje bij aan het milieu en ben je op de lange termijn ook nog eens voordeliger uit, omdat je minder snel de meubels hoeft te vervangen.

Lichte houtsoorten

Opvallend voor het komende jaar is het gebruik van lichte houtsoorten. Dit is in vrijwel iedere ruimte geschikt, maar wordt met name in de eetkamer nu vaak gezien. Lichte eettafels, stoelen, enzovoorts. Dat is eigenlijk ook niet zo vreemd, want lichte houtsoorten passen uitstekend bij de meest populaire woontrends van dit moment. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Scandinavische stijl, maar ook aan de industriële stijl. Een licht meubelstuk biedt verlichting aan de donkere en robuuste uitstraling van de industriële stijl. Bovendien worden er enkel natuurlijke materialen gebruikt, waardoor deze uitermate goed aansluit op de kenmerken van een dergelijke stijl.

Donkerblauw in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer vinden we het komende jaar weer een aantal nieuwe trends. Opvallend is de voorkeur voor donkerblauw in de slaapkamer. Een kleur die rust brengt, maar tegelijkertijd ook een zeer sfeervolle uitstraling aan de ruimte geeft. Donkerblauw kan je op heel veel verschillende manieren in de slaapkamer laten terugkomen. Bijvoorbeeld in het gebruik van nachtkastjes, kussentjes, enzovoorts.

Donkerblauw in de slaapkamer

Combineer je interieur met de juiste verlichting

Natuurlijk komen deze nieuwe meubels nooit helemaal goed tot hun recht wanneer ze niet afgemaakt worden met de juiste verlichting. Daarom is het ook belangrijk om niet alleen interieur aan te pakken, maar ook de verlichting een boost te geven. Wat betreft de verlichting zien we niet heel veel verschillen met de afgelopen jaren. Ook in 2021 zijn industriële en minimalistische lampen weer een enorme hit. Wat wel nieuw is dit jaar is dat heel veel verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een Scandinavisch interieur met industriële lampen. Zo zorg je voor een mooi contrast en een sfeervolle uitstraling. Mix & match, zowel met meubels als verlichting!

Leave a Response