dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurTuinWonen

Het gebruik van tuinkachels

Het is vooral de laatste jaren dat we steeds vaker van de tuin een gezellige plaats proberen te maken. De tuin wordt tegenwoordig gezien als een verlengstuk van de woning. Heb je een grote tuin, dan is het verstandig om achter in de tuin een tuinhuis met een overkapping te plaatsen. De plaats van het tuinhuis moet zo zijn dat je hem kunt bewonderen vanuit de woonkamer. Het tuinhuis met zijn overkapping zal een verrijking voor je tuin zijn. Onder de overkapping kun je een fijne zithoek maken. Daarbij moet je zorgen dat je wel uit de wind zit. Je kunt er een heerlijke lounge hoek maken met een fijne bank, tafel en fauteuils. Wanneer je dat hebt, kun je met vrienden en kennissen heerlijk, bij fijne zomeravonden, buiten blijven zitten met een hapje en een drankje. Soms kan het zo zijn dat het Nederlandse weer roet in het eten gooit. Het kan ’s avonds in Nederland snel afkoelen. Je zou, wanneer het koeler wordt, een vest of fleecedeken kunnen gebruiken, maar het is veel aangenamer een tuin- of terrashaard te gebruiken. Om toch buiten onder de overkapping te kunnen blijven zitten heb je wel de warmte nodig van een haard. Door een haard kun je het buitenseizoen aanzienlijk verlengen. Omdat we tegenwoordig veel buiten leven kun je als er de ruimte en plaats voor is, een gezellige verblijfplek maken. Een terrashaard biedt een aangename warmte, maar geeft daarnaast een gezellige sfeer. Het geluid van het knisperende hout en het zicht van de bewegende vlammen zorgen voor een goede gezelligheid. Op deze manier kun je tijdens de mooie zomeravonden, ook in Nederland, lang buiten blijven zitten.Ga naar “tuinkachels van droomkachels”. Het assortiment is zo groot dat je zeker zult slagen.

Tuinhaard

Een tuinhaard is van een vuurbestendig materiaal gemaakt. Vaak wordt er voor een tuinhaard staal gebruikt, maar ook gietijzer, keramiek en cortenstaal. Bij een tuinhaard heb je geen last van de rookontwikkeling, omdat die door middel van een pijp wordt afgevoerd. Van een vervelende rooklucht op het terras heb je dus geen last. Een tuinhaard is niet alleen een verrijking van je tuin als hij brandt, maar ook als hij niet brandt, mag hij gezien worden. Tuinhaarden zijn altijd wel in te passen in je tuin. Nu de zomer in aantocht is, is dit het moment om je te gaan oriënteren op een mooie en comfortabele tuinhaard. Een zelfgestookte tuinhaard op het terras zorgt voor een bepaalde gezellige uitstraling.

tuinkachels

Soorten tuinhaarden

Er zijn veel verschillende tuinhaarden. De aanschaf van een tuinhaard hoeft niet duur te zijn. Je hebt ze al in een goede prijs-kwaliteitverhouding beneden de €100. Bij een goede tuinhaard is het belangrijk dat je de vlammen ziet en de warmte naar alle zijden verspreid wordt. Je zou ook kunnen kiezen voor een vuurtafel. In de tafel wordt dan de haard ingebracht. Op zo’n haard kun je lekker barbecueën met je vrienden en kennissen. Omdat het een open vuur is, straalt de warmte uit naar iedereen die rond de tafel zit. Dat is een heerlijk gevoel als je buiten zit. Dat is het ultieme genieten van het leven met je vrienden en kennissen.

Ook van een tuinhaard kun je allemaal genieten van de warmte. Het gietijzer of ander materiaal waarvan de tuinhaard gemaakt is, zal de warmte rondom uitstralen. Zorg er wel voor dat kleine kinderen niet aan de warme tuinhaard kunnen komen. Dat is voor hen gevaarlijk.

Bij de aanschaf moet je goed letten op de kwaliteit. Ga niet voor een paar tientjes minder, maar neem een tuinhaard waar je trots op kunt zijn.

Leave a Response