maandag, april 12, 2021
KeukenWonen

Gezellig eten in het najaar met eenpansgerechten

Ben je op zoek naar gerechten die je in één pan kunt klaarmaken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je namelijk een aantal eenpansgerechten. Hiermee maak je niet alleen heel makkelijk een gerecht klaar. Maar zal het ook nog eens erg lekker zijn.

Tagliatelle met gamba’s en spinazie

Tagliatelle met spinazie en gamba’s is een heerlijk gerecht om in één pan klaar te maken. Je Door gamba’s toe te voegen maak je de pasta extra lekker. En het geheel is heel snel klaar te maken. Gebruik in plaats van water groentebouillon, zodat je dit eenpansgerecht nog smaakvoller kunt maken. Je kunt uiteraard ook water gebruiken. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt.

Pasta met kip

Een ander pastagerecht is de pasta met kip. Combineer kip, lente-uitjes en champignons. En kook het in een romige saus met kaas eroverheen. Dit gerecht is niet alleen snel, maar ook erg lekker. Je kunt ook deze pasta klaarmaken in een hapjespan. Makkelijker kan het bijna niet!hapjespan

Hollandse kost

Vind je Hollandse kost ook wel eens lekker? Dan kun je ook boerenkool met worst maken in slechts één pan. Je kunt deze stamp niet alleen in de winter eten. Maar eigenlijk in vrijwel iedere tijd van het jaar. Boerenkool kun je zelfs in één pan maken. Waardoor het heel makkelijk en gezellig is om klaar te maken.

Aardappelen en peultjes

Aardappelen en peultjes zijn heel goed om in één pan te bakken. Zo zijn ze snel gaar en kun je ze toch krokant maken. Aardappelen en peultjes lijken misschien een simpel gerecht. Maar zijn er niet minder lekker om. Om het af te maken kun je er nog tomaat en kip bijdoen. Natuurlijk is dit niet vereist. Het is dan ook een prima gerecht voor al je vegetariër bent.

Eenpans pasta

We hebben veel soorten pasta in dit lijstje staan. Maar we houden simpelweg heel erg veel van pasta. En het is makkelijk om klaar te maken. De eenpans pasta is daarom ook een absolute aanrader. Hierbij kun je een aantal ingrediënten in een pan doen met water en het laten koken. En dit is dan ook gelijk het enige wat je hoeft te doen. Je kunt zelf bepalen wat voor ingrediënten je erin doet. Paprika, tomatensaus, olijven of misschien wel alles bij elkaar? Je maakt allemaal niet uit. Het is maar net wat je lekker vindt. Je kunt uiteraard zelf experimenten om te kijken wat lekker is.

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla’s zijn ook vrij makkelijk te maken. Je gooit alle ingrediënten in een pan en wacht tot het goed is. Aardappeltortilla’s hoef je niet veel te eten. Ze vullen door de machtige ingrediënten heel erg goed. Ze zijn gezellig, lekker én makkelijk klaar te maken!

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden met eenpansgerechten enorm. Veel mensen vinden koken niets. Het kost ze veel tijd en ze vinden het moeilijk om lekkere gerechten te maken. Maar de kunst hierbij is om het simpel te houden. En dat is met eenpansgerechten heel goed mogelijk. Je kunt met een hapjespan al veel gerechten maken. En omdat je slechts één pan nodig hebt. Moeten de gerecht wel eenvoudig zijn. Laat je dus vooral inspireren en ga het vooral eens uitproberen. Wees niet bang om fouten te maken, want daar leer je juist van.

Leave a Response