dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Waarom je een matte muurverf moet kiezen

Waarom je een matte muurverf moet kiezen

Als je van plan bent om één of meerdere muren in je woning te gaan schilderen, dan is het goed om je te verdiepen in de juiste muurverf. Zoals je waarschijnlijk wel gezien hebt zijn er namelijk heel veel verschillende soorten en merken muurverf, en dan hebben we het nog niet ééns over de diversiteit in kleur. De nieuwste trend op het gebied van muurverf is de matte muurverf.

Matte muurverf glimt niet

Als je een muur wilt gaan schilderen waar geregeld de zon op schijnt dan is het wellicht niet alleen mooi om een matte muurverf te gebruiken, maar ook bijna noodzakelijk. Zeker als het gaat om een gladde muur is het aan te raden om een matte muurverf te gebruiken. Als de zon op de muur schijnt en je hebt een gewone muurverf gebruikt, zou het namelijk wel eens zo kunnen zijn dat de muur gaat glimmen en je daardoor verblind raakt. Ga je een zonovergoten ruimte schilderen, kies dan bijvoorbeeld voor de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

Matte muurverf blijft de kleur die jij gekozen hebt

Een ander probleem waar je tegenaan kunt lopen als je een zonnige ruimte schildert, is dat de kleur in het daglicht anders lijkt dan in de avond. Soms is dit niet storend maar bij andere kleurcombinaties kan dat zeker wel een punt zijn waar je op moet letten. Als je voor een matte muurverf kiest zoals bijvoorbeeld de Sikkens Alpha Projecttex, dan zal de muur de juiste kleur behouden. Of er nu licht op schijnt of niet, je ziet altijd de kleur die jij gekozen hebt.

Matte muurverf voor intensief gebruik

De nieuwste matte muurverf van Sikkens is gemaakt met een speciale technologie waardoor deze extreem slijtvast is. Hierdoor is de verf perfect geschikt voor intensief gebruik. Je hoeft niet bang te zijn dat er snel slijtage ontstaat of beschadigingen gemaakt kunnen worden. Hierdoor is de matte muurverf bijvoorbeeld zeer geschikt in werkruimtes, keukens en in de gang.

Schrobvast en vlekbestendig

Naast dat de matte muurverf van Sikkens zeer slijtvast is, is deze ook vlekbestendig. Dat betekend dat er niet snel vlekken op de muur hechten. Je hoeft dus niet meer bang te zijn voor vette handen, schoenstrepen of geknoei met etensresten. Mocht er onverhoopt toch een hardnekkige vlek op je muur zijn gekomen, dan kun je deze gewoon verwijderen door flink te schrobben. De muurverf zal hierdoor niet beschadigen of zijn kleur verliezen.

Matte muurverf aanbrengen

De moeilijkste taak van het verven van een muur met deze matte muurverf is het kiezen van de juiste kleur. Deze verf is namelijk verkrijgbaar in alle denkbare Ral-codes! Heb je eenmaal de juiste kleur gevonden, kies dan op basis van de soort muur die je wil gaan schilderen, de roller uit waarmee je de verf gaat aanbrengen. Schenk wat verf in een verfbakje en rol de roller erdoorheen. Zorg dat er niet teveel verf op de roller zit want anders gaat het spatten. Ga ervan uit dat je de muur toch altijd nog een tweede keer dient te schilderen voor het mooiste resultaat. Breng de lagen dus gewoon niet te dik op, dit voorkomt ook druipers. Maak steeds vakken van ongeveer een vierkante meter en rol daarbij zowel diagonaal als horizontaal om strepen te voorkomen. Bij het aanbreken van een nieuwe meter rol je ook over de randen van de meter die je ervoor geschilderd hebt zodat er geen vakken ontstaan. Laat de verf minimaal 5 uur drogen voor je de tweede laag aanbrengt. Wacht daarna tot de muurverf helemaal droog is voor je het resultaat gaat bekijken. Tijdens het drogen kunnen er namelijk strepen ontstaan die later niet meer zichtbaar zijn, maak je daar dus niet druk om, ze trekken vanzelf weg zodra de muur geheel gedroogd is.

Leave a Response