maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Geef kunst in huis cadeau: 3 tips!

Geef kunst in huis cadeau- 3 tips!

Ben je al tijden op zoek naar een origineel cadeau? En zijn ondertussen al heel wat kunst relatiegeschenken de revue gepasseerd? Dat is ook niet zo vreemd, want kunst is een ideaal cadeau om een ander blij te maken. Of dit nu is om zakenrelaties te onderhouden, een goede vriend te verrassen of het afscheid van een collega uitgebreid te vieren, kunst doe het altijd goed! 

Het grootste voordeel van kunst is dat deze heel veel verschillende vormen kent. Van schilderijen tot sculpturen en beeldjes tot foto’s. Werkelijk alles is mogelijk! Toch zijn er ook een aantal algemene zaken waar je rekening mee dient te houden. Wil jij het beste kunstwerk cadeau doen? En kun je wel wat hulp gebruiken? Wij zetten 3 handige tips op een rijtje.

1.    Overdrijf niet

Als je naar kunst op zoek gaat, zal je merken dat het aanbod ontzettend groot en divers is. Het is daarom niet meer dan logisch dat je het liefst allerlei dingen in je winkelmandje gooit. Het is allemaal zó mooi dat het maken van een definitieve keuze lastig kan zijn. Overdrijf echter niet. Kunstwerken beschikken niet alleen over een prijskaartje, maar het moet ook nog eens passen binnen de ruimte van de ontvanger. Bij een afscheid collega’s feestje is het bijvoorbeeld een heel origineel idee om een kunstwerk te geven, een monument om de afgelopen werktijd te herinneren, maar er zijn maar weinig mensen die ruimte hebben voor een gigantisch kunstwerk. Blijf daarom realistisch en bedenk goed wat er mogelijk is en welke dingen je beter achterwege kunt laten.

2.    Let op het interieur

Heb je al een goed idee van welk kunstwerk je voor deze persoon wilt kopen? Analyseer dan stiekem ook alvast het interieur van de ontvanger. Welke kleuren gebruikt hij of zij graag? Houden ze van unieke voorwerpen of zijn ze juist dol op een basic interieur? Op basis van die informatie kan je een passend kunstwerk uitzoeken.

Houd tevens rekening met de hobby’s en karaktereigenschappen van de ontvanger. Dit betekent natuurlijk niet dat een kunstwerk enkel op basis van zijn of haar hobby’s mag worden uitgezocht. Dat zou de keuze immers wel heel beperkt maken. Maar het is wel goed om als leidraad te houden. Bekijk bijvoorbeeld van welke kunstvoorwerpen ze nu al gebruik maken. Zijn ze dol op schilderijen of vormen beeldjes juist het middelpunt van hun interieur? In dat geval kan een bronzen beeld bij artihove bijvoorbeeld een geschikt cadeau zijn. Door je in de ontvanger in te leven is het veel gemakkelijker om een passend cadeau te vinden.

3.    Is retourneren mogelijk?

Kunst voor iemand anders kopen is altijd een gok. Smaken verschillen dus je weet nooit helemaal zeker of het cadeau in de smaak valt. Bekijk daarom eerst goed of het mogelijk is om te retourneren. Zo weet je zeker dat die prachtige sculpturen van artihove.nl teruggestuurd kunnen worden als deze niet naar wens zijn. Vervolgens kan je er voor kiezen om de ontvanger een nieuw cadeau uit te laten zoeken. Hierdoor weet je altijd zeker dat je over een passend cadeau beschikt.

Leave a Response