dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

De interieur en raamdecoratie trends van 2020

De interieur en raamdecoratie trends van 2020.

Net als in 2019 speelt ook in 2020 kleur een grote rol in de woontrends. Ook de kleur voor één van de grootste eyecatchers in je huis, de raamdecoratie, is daarbij van groot belang. Je kunt vandaag de dag kiezen uit de kleuren oudroze tot mintgroen, maar ook zwart, beige, wit en lichtgrijs, alles mag en kan. Als decoratie op zowel muur als gordijnen wordt momenteel ook veel gekozen voor plant motieven. Maar de grootste trend is wel duurzaamheid en terug naar de natuur, ook op interieurgebied. Meer hout, maar ook jute en marmer. Daarbij wordt vooral ook het gebruiksgemak niet uit het oog verloren. Denk hierbij aan raamdecoratie die open en dicht gaat door middel van een afstandsbediening, een smartphone of spraakbesturing. Op het gebied van elektrisch bediende raamdecoratie vind je steeds meer mogelijkheden. Niet alleen de raamdecoratie wordt elektrisch bediend maar je kunt met dit systeem meerdere apparaten in huis bedienen. Gemak dient tenslotte de mens.

Elektrische vouwgordijnen of Powerblinds, wat zijn dat?

Elektrische gordijnen zijn gordijnen die je elektrisch kunt bedienen door een afstandsbediening, een schakelaar of met een speciaal systeem. Zeker voor zware gordijnen of bij gordijnen die op een moeilijk bereikbare plaats hangen is een elektrisch bedienbaar gordijn ideaal. Bij elektrisch bedienbare gordijnen wordt gebruik gemaakt van een elektrische gordijnrails. Bij elektrisch bedienbare raamdecoratie moet je niet alleen denken aan (zware) gordijnstof maar ook aan elektrische vouwgordijnen. Voor mensen die slecht ter been zijn is raamdecoratie voorzien van een elektrische bediening helemaal een uitkomst. Maar tegenwoordig gaan steeds meer mensen in hun interieur voor luxe en meer gemak. Dan kun je uitstekend gebruik maken van een elektrisch bedienbare raamdecoratie. Wanneer je kiest voor elektrisch bedienbare raamdecoratie door middel van een smartphone kun je ook als je op vakantie bent jouw raamdecoratie openen en sluiten!

Elektrische raamdecoratie in allerlei soorten

Elektrische raamdecoratie is er in allerlei soorten zoals een rolgordijn, een vouwgordijn of een honingraat plisségordijn. Een elektrische gordijnrails kan gebruikt worden voor de zwaarste gordijn stoffen. Bij een rolgordijn kun je veelal kiezen uit meerdere licht doorlatende stoffen. Tevens kun je kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Deze zijn helemaal ideaal op de slaapkamers. Verduisterende rolgordijnen zorgen namelijk ook voor isolatie. Vooral in de zomer zorgen zij voor meer koeling in huis. Vouwgordijnen zijn er in vele mooie kleuren en deze kun je ook verduisterend krijgen. De elektrische honingraat plissé gordijnen zijn niet alleen mooi maar de honingraat structuur zorgt tussen het raam en de kamer voor een thermische hindernis. Deze hindernis zorgt ervoor dat het zomers koeler blijft terwijl in de winter de kou buitengesloten wordt.

De voordelen van elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie lijkt overbodig maar kan toch zeer zinvol zijn. Elektrische raamdecoratie is vooral voor mensen met een handicap een uitkomst. Zij kunnen zelf hun gordijnen openen en sluiten. Elektrische gordijnen zijn ook door middel van een smartphone te openen en sluiten. Het is mogelijk om elektrische gordijnen automatisch te laten openen of sluiten door middel van een schema, net zoals bij de thermostaat van je verwarming.

Leave a Response